• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İzmir 22 °C

Akhisarlı Üreticiye Dev Destek

Akhisarlı Üreticiye Dev Destek
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akhisar Ticaret Borsası, üyelerinin ihtiyaç duyduğu uygun faizli kredi için

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akhisar Ticaret Borsası, üyelerinin ihtiyaç duyduğu uygun faizli kredi için VakıfBank ile protokol imzaladı. 

Protokole göre,  KOBİ üyelere işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri, çevre bankacılığı enerji kredileri ile gayri nakdi krediler uygun maliyetlerle sunulacak. Ayrıca diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile finansal destekler sağlanacak.,

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, protokolün Türkiye'de bazı ilkleri de kapsadığına dikkat çekerek "Ekonomiyi canlandırıp üretimi artıracak ciddi bir finansal destek paketi olduğunu" söyledi.  Dr. Ulusoy, "Yerli üretim yapan için avantajlar var. Katma değerli üretim yapan KOBİ'lere yönelik 6 ay ödemesiz, 60 ay vade sunan kredi çeşitleri var. Bizler Oda olarak yaşanan her gelişmede ekonomimizde dalgalanmalar olmaması için güçlü refleksler geliştirmek, kısa, orta ve uzun vadeli aksiyon planlarını hayata geçirmek zorundayız. Amacımız üreticilerimizin paraya uygun faizlerle ulaşmalarını sağlamak. Bu kredi destekleri sayesinde rahatlayacak olan üyelerimiz, ticaretlerini aksatmadan devam ettirebilecek" dedi. 

"YETER Kİ ÜRETİN"

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise Türk ekonominin girişimcilerin çabalarıyla büyüdüğüne dikkat çekti. Alhat, "Özellikle tarım ve gıda sektöründe Akhisar, bu topraklardan çıkardığı ulusal markalarla Türkiye'nin en iyi girişimci kenti olduğunu ispatlamış durumda. Yatırımcıya bu kadar açık başka bir yer yok" dedi. Günümüzde ekonominin gelişmesi için üreticinin finansa "kolay" ulaşabilir olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Alhat "Bu yüzden üyelerimizin yüklerini hafifletecek bu anlaşmayla onlara destek olma kararı aldık. Devlet bankalarının da bizi desteklemesinden gurur duyuyoruz.  Artık üyelerimizin daha iyisini daha fazlasını üretmekten başka derdi kalmadı" diye konuştu.

TAM DESTEK

Protokole imza atan Vakıfbank Ege 2. Bölge Müdürü Hayati Yaman ise amaçlarının Akhisar esnafı, sanayicisi ve iş adamlarına destek vermek olduğunu söyledi. Yaman "Uygun vade, uygun faiz oranlarıyla çeşitli kampanyalı ürünlerimizle Oda ve Borsa üyelerine destek olacağız. Kobi dostu, işletme, imalatçı ve ihracatçı, iş yeri edindirme kredilerimiz var. Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu vadede ve miktarda elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi. 

Protokol ile üyelere sağlanacak imkanlardan bazıları şöyle:

- Üyelere tek seferlik ücretsiz çek karnesi alma hakkı tanınacak.

- KOBİ Dost Kredisi Kampanyası, İş Yeri Edindirme Kredisi ve Araç Kredilerinde aylık

1,64 faiz oranı uygulanacak.

- Katma Değer Üreten İmalatçı- İhracatçı Kredisi’nde son yıl sonu cirosu 25 milyon TL
üzerinde ve yerli malı belgesi olan üyelere, bir defalığına, 6 ay ödemesiz 60 ay vadede aylık 1,45 faiz oranı ve maksimum limit 2.5 milyon TL kredi kullandırılacak. 

- İmalatçının Yanındaki Güç Makine Alım Kampanyası kapsamında masrafsız TL olarak
yüzde 1.59 oranıyla kredi alınabilecek.

- Teminat Mektuplarında yıllık komisyon oranı  %1.25’ten başlayacak.   /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894