• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

BASKİ’ye 15 Milyon Liralık Araç ve İş Makinesi

BASKİ’ye 15 Milyon Liralık Araç ve İş Makinesi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BASKİ) kullanacağı, toplam değeri 15 milyon lira olan 86 adet araç ve iş makinesi düzenlenen törenle hizmete alındı.

BASKİ’YE 15 MİLYON LİRALIK ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BASKİ) kullanacağı, toplam değeri 15 milyon lira olan 86 adet araç ve iş makinesi düzenlenen törenle hizmete alındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımı ile Fen İşleri Depo’da düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende 25 adet kazıcı yükleyici, 10 adet vidanjör, 15 adet damperli kamyon, 10 adet kanal açma aracı, 10 adet traktör ve 16 adet römork hizmete alındı.

BASKİ 577 ADET ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ İLE HİZMET VERİYOR

Hizmete alım töreninin açılış konuşmasını BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram yaptı. BASKİ olarak temel atma törenlerinin yapılarak açılışların yapıldığını söyleyen Bayram, BASKİ kurulduğunda 200’e yakın araç ve iş makinesi ekipmanı olduğunu belirtti. Bu araçların yüzde 30’unun hurda durumunda olduğunu ifade eden Bayram şöyle konuştu: “2014 yılında 33 adet, 2015 yılında ise 42 adet olmak üzere bugün de 86 adet iş makinesini hizmete alıyoruz. Bu sayede BASKİ’nin sadece mal varlığı olarak, yani iş makinesi olarak 289 adet sayısına ulaştık. Bizim hizmetlerimiz dikkate alındığında 288 adet de kiralık aracımız var. Yani BASKİ bugün 577 adet iş makinesi ve araç ile tüm Balıkesir’in hizmetinde. 82 milyon liralık malzeme alında sadece bizim 20 milyon lirası araç ve iş makineleri tutuyor. Şu anda da depolarımızda içme suyu ve kanalizasyona dönük ekipmanlarımız hazır bekliyor. Yani bizim BASKİ olarak gerçekten kurulduğumuz günden bugüne kadar geçen bugün zarfına kadar çok önemli şeyler yapmaya çalıştık.”

BAŞKAN UĞUR: “TÜRKİYE ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR”

Bayram’ın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kürsüye gelerek davetlilere hitap etti. Geçen hafta 21 adet toplu taşıma aracı ve 23 çöp toplama kamyonunu Balıkesir’in hizmetine sunma töreni düzenlendiğini hatırlatan Başkan Uğur, bugünde BASKİ’nin araçlarının hizmete sunulacağını belirtti. Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığına dikkat çeken Uğur, “Görüyorsunuz bir taraftan terör devam ediyor. Dün Rusya Büyükelçimize bir suikast düzenlendi. Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Neden? Çünkü Türkiye gelişen, büyüyen, bölgesinde söz sahibi olan, gündemi belirleyen güçlü bir ülke. Fakat bir taraftan dış güçler Türkiye ile uğraşırken, Avrasya Tüneli’nin açılışı yapılıyor. Boğaz köprülerinin açılışı yapılıyor. Balıkesir’imizde de hastanemiz inşa ediliyor, otoyollar yapılıyor, bölünmüş yollar yapılıyor. Bizler de Büyükşehir olarak durmak yok yola devam ediyoruz ve inadına daha fazla çalışıyoruz. Bundan sonra da daha fazla çalışacağız” diye konuştu.

UĞUR: “YATIRIMA DEVAM HİZMETE DEVAM”

Terör ve dış oyunların Türkiye’nin gelişme hızını kesemeyeceğini belirten Başkan Uğur, “Ne PKK’sı, ne DEAŞ’ı ne paralel yapısı, hiç bunlara eyvallahımız yok. Nasıl bir taraftan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz, Avrasya Tüneli’ni açıyorsa, biz de Balıkesir olarak gördüğünüz araçları ve geçen hafta da yeni araçları hizmete soktuk. Onlarca yüzlerce araç Balıkesirlilerin hizmetinde. Yatırıma devam, hizmete devam. Şimdiki araçlar çok gelişmiş. Yerli sermaye ve yerli mühendislerin projeleri ile yeni araçlarımız yapılıyor. 15 Temmuz’da gördük ki Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yok. Hiçbir Avrupa ülkesi, ne Amerika’sı geçmiş olsun bile demedi. O zaman ülkemizde daha çok birlik, beraberlik, kardeşlik zamanı. Türkiye bunu da tesis ediyor, edecek. Bu topraklarda biz, hür olarak yaşıyorsak, konforlu olarak yaşıyorsak, şehit kanları ile sulanmış, olan bu topraklarda atalarımız, dedelerimiz kanını verdi, canını verdi. Biz de artık fedekarlık yapma zamanı. Artık herkes kendisine bu ülkeye ne verebilirim diye sormalı. Birlik ve beraberlik zamanı. Oynanan oyunlar var ama bu oyunları bozacağız” dedi.

HİZMETE ALINAN ARAÇLARIN HEPSİ YERLİ SERMAYE

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak azim ve kararlılık ile çalışacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, 20 ilçesinde ve 1200 mahallede Büyükşehir ve BASKİ kurulmadan önce verilen hizmetlerin mukayese edilmesini istedi. BASKİ’nin kurulması ile daha bilgili ve daha profesyonel kişilerin görev aldığını ifade eden Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bigadiç’te, Gönen’de, Havran’da arıtma tesisleri, içme suyu devam ediyor. Sındırgı, Susurlukla ilgili ihale aşamasında. Balıkesir’in 11 kırsal mahallesinde suyu İkizcetepeler’den geliyor. İstiyoruz ki tüm mahalleleri bağlayalım. Daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz ve ülkemizi büyüteceğiz. İstiyoruz ki geleceğimiz, çocuklarımız daha ferah bir ülkede yaşasınlar. Bu araçların hepsi yerli ve milli sermaye. Bir taraftan kepçeler, kazıcılar, bir taraftan kamyonlar kukalar, yol açıcılar. Hem Ford’a hem de Hidromek’e teşekkür ediyoruz.”

BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Konuşmanın sonunda Ford Otosan Kamyon İş Birimi Türkiye Direktörü Serhan Turhan ve Hidromek firma yetkilisi Levent Bildik’i sahneye davet eden Başkan Uğur, yetkililerden hediye araç talep etti. Firma yetkilileri birer tane araç hediye ettiler. Yine firma yetkilileri tarafından Başkan Uğur’a teşekkür plaketi verildi. Plaket töreni ardından duaların okunması ve kurban kesimi yapılarak araçlar hizmete alındı. Daha sonra Başkan Uğur ve beraberindekiler alınan araçlara binerek test ettiler.

Törenlere Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Ford Otosan Kamyon İş Birimi Türkiye Direktörü Serhan Turhan, Hidromek firma yetkilisi Levent Bildik, Büyükşehir Meclis Üyeleri, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: http://balikesir.bel.tr/haberler/baskiye-15-milyon-liralik-arac-ve-is-makinesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894