• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İzmir 7 °C

Bergama Kermes Festivali 3. günü coşku ile geçti

Bergama Kermes Festivali 3. günü coşku ile geçti
86 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali’nin 3. günü yine coşku ve neşe ile geçti. Bergama’nın 137 mahallesinden binlerce, İzmir çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandaşın katıldığı festival etkinlikleri, son yılların en kalabalık günlerine ş

86 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali’nin 3. günü yine coşku ve neşe ile geçti. Bergama’nın 137 mahallesinden binlerce, İzmir çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandaşın katıldığı festival etkinlikleri, son yılların en kalabalık günlerine şahitlik ediyor. Vatandaşlar zengin içeriği ve birbirinden değerli sanatçılarla organize edilen festival için Başkan Hakan Koştu’ya teşekkür ederken, Başkan Koştu’da programları hınca hınç dolduran vatandaşlara sevgilerini iletti.

BU DEFİLE AYAKTA ALKIŞLANDI

3. günün etkinliklerinde öne çıkan faaliyetlerden birisi Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl içinde yaptığı çalışmalarla hazırladıkları giysilerin sergilendiği defile oldu. Kursiyerlerin kullanılmış çarşaf, sofra bezi ve materyallerle hazırladıkları geri dönüşüm giysileri sergilediği defile büyük alkış aldı.

FESTİVAL SPORTİF FAALİYETLERE DE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

86. Uluslararası Bergama Kermes Festivali konser, panel, söyleşiler yanında sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 13 Nisan Anadolu Lisesi bahçesinde 3x3 Sokak Basketbolu 1. gün elemeleri heyecanlı ve adrenalini yüksek müsabakalara sahne oldu. Elemeler sonunda düzenlenen törende Belediye Başkanvekili Cüneyt Umutlu ve Aşkın Uyar genç basketbolculara belgelerini verdi.

FESTİVALİN DEĞİŞMEZ KLASİĞİ AMATÖR RUHLA TSM BELEDİYE KOROSU SAHNEDE

Bergama Kermes Festivalleri’nin değişmez klasiği Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri oldu. Kültür Merkezi’nde amatör ruhla sahne alan belediye korosu dinleyicilerden büyük alkış aldı. Koronun emektarı şef Oğuz Özvardar yönetimindeki koro, sanat müziğinin birbirinden güzel eserleri ile sanatseverlerin ruhunu dinlendirdi. Konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ferah, şef Oğuz Özvardar’a plaket vererek, tüm koruya teşekkür etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894