• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 18 °C

Bilecik'te 3. Kestane Kabağı Festivali

Bilecik'te 3. Kestane Kabağı Festivali
BİLECİK'TE 3. KESTANE KABAĞI FESTİVALİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Kızıldamlar Köyü'nde gerçekleştirilen 3. Kestane Kabağı festivaline katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kızıldamlar Köy muhtarlığı ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen "3. Kestane Kabağı Festivali" çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik ile kutlandı.

Şehitlerimiz için saygıda duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivale, Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Mefail Ateş, , daire müdürleri, ziraat odası başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, bu tür festivallerin asıl amacının bir araya gelip, üretilen ürünlerin tanıtılması olduğunu söyledi.

Çiftçinin hem emeklerinin karşılığını almak hem de ürünlerini tanıtmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi tanıtabilmek için benzeri organizasyonlara ihtiyacımız var. Bunun için de farklı yöntemler belirlenir. Bizler daha çok festival şeklinde düzenleme yapıyoruz. Festivalle hem ürünümüzü tanıtıyoruz hem de gurbette yaşayanların bir araya gelmesine vesile oluyoruz. Gelecek yıllarda, tanıtımla daha büyük üretim yapılacağına inanıyorum. Kabağımız ismiyle aynı zamanda ilimizi de tanıtmış olacak. Bu tür etkinliklerin diğer köylerimiz de ürünlerini tanıtmaları ve bir araya gelinmesi için örnek teşkil etmesini diliyorum."

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik'in verimli topraklar olmasının yanın da birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun kavrulduğu topraklar olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de bir vatandaşımız vatanın birliği, beraberliği ve geleceği noktasında çalışıyor ve gayret gösteriyorsa biz bu ülke ülkenin kurucu taşı olarak bir kat daha fazla çalışmalıyız ve üretmeliyiz.
Köyümüzde ürettiğimiz ürünleri günümüz dünyasında üretmek tek başına yetmiyor. Bunun en iyi tanıtımına yapmak lazım." dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise Bilecik'te farklı ürünler piyasaya çıkartıp, çiftçinin alım gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, müdürlük olakar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen de çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, 3-5 yıl önce 100-150 ton kabak üretimi yaparken bugün bunu bin tona çıkarttıklarını bildirdi.

Etkinlikte; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, "Kızıldamlar bal kapağı coğrafi tescili" hakkında bilgi verdi.

Kızıldamlar Köyü Folklor Ekibi'nin gösterileriyle devam eden programda daha sonra kabak yetiştirme yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894