• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 14 °C

Çalışanlar ofiste manzaralı ama sakin bir masa istiyor

Çalışanlar ofiste manzaralı ama sakin bir masa istiyor
Regus araştırması, Türkiye’de ofis çalışanlarının tercihi manzaralı ama tüm koşuşturmanın dışında bir masa istediğini ortaya koydu….

Hazır ofis sistemlerinde dünyanın önde gelen markası Regus, yaptığı araştırmalarla iş yaşamındaki trendlere ve beklentilere ışık tutmaya devam ediyor.

Regus’un Türkiye'deki ofis çalışanları arasında yaptığı son araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de ofis çalışanlarının neredeyse üçte ikisi etrafı kısmen kapalı masalarda çalışmayı tercih ediyor.

Çalışanların yüzde 59’unun tercihi manzaralı ama tüm koşuşturmanın dışında sakin bir masaya sahip olmak. 

Hazır ofisler ve esnek çalışma alanları konusunda dünyanın lider tedarikçisi olan Regus tarafından yapılan son araştırmaya göre, Türkiye'deki ofis çalışanlarının yüzde 59’u etrafı kısmen kapalı masaları tercih ediyorlar.

Çalışan bu tür masaları dikkatlerinin dağılmadığı, konsantre olabildikleri ideal çalışma ortamı olarak görüyorlar. Bunun doğal bir sonucu olarak, ankete yanıt verenlerin yarısından fazlası (%52’si) bu tür masaların en verimli çalışma ortamı olduğunu onaylıyor.

Çalışanların ne tür çalışma ortamlarını motive edici bulduklarını keşfetmek amacıyla Regus tarafından Türkiye'de 230 ofis çalışanı üzerinde yapılan araştırmada, yüzde 63’lük bir oranla etrafı kısmen kapalı masaların verimliliği artırmada ilk sırada geldiği, çalışanların gizliliğinin korunması hususunda ise etrafı tamamen kapalı ofislerin en iyi tasarıma sahip oldukları ortaya çıktı.

Araştırmaya katılanların yüzde 79’u ise, açık planlı ofisler ise departmanlar arasında iletişimi geliştirmek açısından ideal çalışma ortamı olarak görüyor. 

Ofis yerleşiminde trendler değişiyor…

Çalışma alanları konusunda modern ofis çalışanları için çok sayıda tasarım seçeneklerinin bulunduğuna işaret eden Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, “Yöneticilerin etrafı kapalı ofislerde çalıştığı ve resepsiyon alanlarının açık planlı olduğu günler geçmişte kaldı. Günümüzde farklı departmanlardan, farklı görevler yapan çalışanların açık planlı çalışma alanlarını paylaşmaları oldukça yaygın” dedi.

İş yaşamında farklı departmanlardan, farklı görevler yapan çalışanların açık planlı çalışma alanlarını paylaşmalarının verimlilik ve konsantrasyon üzerinde çeşitli etkileri olduğuna dikkat çeken Betül Genç, bu etkileri şöyle özetliyor:

"Ofis çalışanlarının gürültülü açık alanları daha az verimli bulmaları hiç de şaşırtıcı sayılmaz. Ama ilginç olan, esas tercih ettikleri şeyin ‘orta yol’ olması. Etrafı kısmen kapalı ofis alanları onlara hem açık planlı ofislerdeki işbirliği atmosferini sağlıyor hem de arka plandaki gürültü ve uğultuyla düşünceleri dağılmıyor. Çalışanlar ofis dışındayken de bu tercihlerini koruyorlar. Gürültülü kafelerden uzak duruyor ve business lounge'ların kendilerine hem verimli çalışma hem de yeni bağlantılar oluşturma fırsatı verdiğini belirtiyorlar."

Araştırmadan ortaya çıkan diğer önemli sonuçlar şöyle:

Etrafı kısmen kapalı masalar, açık planlı ofislerden daha sessiz. Çalışanların sadece %28'i etrafı kısmen kapalı masalarda çalışmanın gürültülü olduğunu söylerken, bu oran açık planlı çalışma alanlarında %74 oluyor. 
Buna karşın, çalışanların yüzde 75’i açık planlı çalışma alanları işbirliğini geliştirmede önemli buluyor.
Ofis dışında, uzaktan çalışmak söz konusu olduğunda ise, hem verimliliği (%75) hem de yeni bağlantılar oluşturma fırsatını (%82) artıran business lounge'lar ortak paydayı en iyi şekilde sağlıyor.

REGUS ???

Regus, 107 ülke ve 1000'den fazla şehirde bulunan 2.850 merkezden oluşan ağı ve hizmet sunduğu 2,3 milyon üyesiyle, hazır ofis ve esnek çalışma alanı çözümleri konusunda dünyanın en büyük hizmet sağlayıcısıdır. 

Çeşitli türlerdeki ofislerimizin yanı sıra sayıları her geçen gün artan mobil, sanal ofislerimiz ve işyeri kurtarma hizmetimiz sayesinde, çalışanların ve işletmelerin çeşitli fiyat aralıklarıyla istedikleri yerden, istedikleri zaman ve istedikleri şekilde çalışmalarını sağlıyoruz.

Müşterilerimiz arasında başarılı birçok girişimci, yeni kurulan şirket ve milyarlarca dolar büyüklüğünde kurumlar yer alıyor.

Daha fazla bilgi için: www.regus.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894