• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 15 °C

Check Point Bilgi Güvenliği

Check Point Bilgi Güvenliği
Voice over IP uygulamalarının kendine özgü güvenlik ihtiyaçları olduğunun altını çizen Check Point Satış Müdürü Serdar Yalçın ise, kurumsal iletişimde VoIP kullanımının hızla yaygınlaşmakta olduğunu ancak buna paralel güvenlik

CHECK POİNT BİLGİ GÜVENLİĞİ ZİRVESİ 2007 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilgi güvenliği alanındaki en son gelişmeler ve eğilimlerin tartışıldığı, Check Point Bilgi Güvenliği Zirvesi 2007, İstanbul ve Ankara’da, kamu ve özel sektörden 500’ü aşkın yöneticinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kurumları ağ ve bilgi güvenliğinde ‘daima bir hamle ileride’ olmaya davet eden Check Point uzmanları, mobil cihazların güvenliğinden, iç güvenliğe, voice over IP güvenliğinden, web güvenliğine, birleşik tehdit yönetiminden, uzak ofis güvenliğine, güvenliğin her alanındaki son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştılar.

Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, 2007’de gelinen noktada, kurumların giderek daha çok konumda, daha fazla sayıda uygulamayı, daha çeşitli teknolojileri bir arada kullanıp yönetmek durumunda olduklarını, buna karşılık Check Point’in ‘pure security’ yaklaşımı ile yolarına güvenle devam edebileceklerini vurguladı. Göktan bugünün ve yarının güvenliği için reaktif değil, proaktif; statik değil, sürekli güncellenen; herkese aynı değil, ihtiyaca göre ölçeklenebilen; tek tek, ayrı ayrı değil, merkezi olarak yönetilen çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ve bu çözümlerin sadece ürün olmadıklarını, uzmanlık ile tamamlanmaları gerektiğini belirtti.

Göktan sunumunda bir diğer yükselen eğilim olan, VoIP, IPTV ve geniş bant İnternet erişiminin bir arada sunulduğu ‘triple play’ hizmetlerine de değinerek, kullanıcıların triple play’in nimetlerinden, güvenlikten taviz vermeden faydalanabilmeleri için operatörler ile işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Son yıllarda taşınabilir cihazların kullanımındaki artışa dikkat çeken Check Point Teknik Danışmanı İlker İmamoğlu, bu cihazların çalınmaları veya kaybolmaları durumunda kritik kurumsal verilerin de yanlış ellere düşebildiğini, bu nedenle taşınabilir cihazlar üzerinde, işletim sistemi seviyesinde şifrelemenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Voice over IP uygulamalarının kendine özgü güvenlik ihtiyaçları olduğunun altını çizen Check Point Satış Müdürü Serdar Yalçın ise, kurumsal iletişimde VoIP kullanımının hızla yaygınlaşmakta olduğunu ancak buna paralel güvenlik önlemlerinin alınmamasının bilgi güvenliği açısından önemli riskler doğurabileceğini vurguladı.

Bilgi Güvenliği Zirvesi’nde ele alınan bir diğer konu da birleşik tehdit yönetimi oldu. Hızla gelişen ve farklı alanlara yayılan güvenlik tehditlerine karşı tam güvenlik için kurumların güvenlik duvarından antivirüse, web filtrelemeden saldırı önleme sistemine geniş bir yelpazede tedbirler almaları gerektiğini belirten Check Point Teknik Danışmanı Gökhan Poyraz, birleşik tehdit yönetimi yaklaşımı ile, tüm bu ihtiyaçların tek bir güvenlik cihazı ile karşılanabileceğine dikkat çekti.

Ayrıca mobil erişim güvenliği, iç tehditlere karşı network access control, güvenlik loglarının yönetim ve analizi, saldırı tespit ve önleme sistemleri, web servisleri zaafları ve güvenliği, uzak ofislerin güvenliği konularının da ele alındığı toplantı, katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini topladı.

 

YENİ VİDEO HABER SİTENİZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894