• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İzmir 16 °C

CHP Aliağa Şiddeti Protesto Edecek

CHP Aliağa Şiddeti Protesto Edecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Kadına şiddeti protesto amacıyla 14 Şubat Perşembe günü tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği eşzamanlı olarak Aliağa’da da gerçekleştirilecek. 14 Şubat Perşembe

ALİAĞA’DA KADINLAR 14 ŞUBAT’TA ŞİDDETİ DANS EDEREK PROTESTO EDECEK.

Kadına şiddeti protesto amacıyla 14 Şubat Perşembe günü tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği eşzamanlı olarak Aliağa’da da gerçekleştirilecek. 14 Şubat Perşembe günü Saat 12.00’da Demokrasi Meydanı’nda toplanacak olan kadınlar dans ederek şiddeti protesto edecek. 
                                                                                                 

DÜNYA İLE AYNI ANDA ALİAĞA’DA

Dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sorun olan kadına karşı şiddet 14 Şubat Perşembe günü çok farklı bir etkinlikle protesto edilecek. Dünyanın farklı kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, şiddete karşı olan kadınlar protestolarını dans ederek ortaya koyacak. Aliağalı kadınlar da "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) adlı etkinlik için hazırlıklara devam ediyor. 14 Şubat’ta Demokrasi Meydanı’nda dans ederek şiddeti protesto edecek kadınlar B-fit spor salonunda dans ve spor eğitmelerini nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.  Hareket kapsamında düzenlenecek etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları da destek veriyor.  Sivil toplum örgütü ve derneklere katılım için ziyaret yapan kadınlar broşür dağıtımı yaparak herkesi etkinliğe davet ediyor.

CHP İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN: ŞİDDETE HAYIR DİYEN HERKESİ BEKLİYORUZ

Türkiye’de “SEN DE 1 OL” sloganı ile düzenlenecek etkinliğe şiddeti karşı olan herkesi davet eden Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ; “Etkinlik,  kadına şiddetin ne denli üzerinde durulması gereken bir sorun olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor.” dedi.  Dünyadaki 3 kadından birinin her gün şiddet gördüğünü, şiddetin sadece dayaktan ibaret görülmemesi gerektiğini söyleyen Oğuzhan; “ Kadına karşı sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çok çeşitli şiddet uygulamalarının her geçen gün arttığını kadınlara karşı cinayetlerin acımasızca devam ettiğini görüyoruz. Kadına karşı şiddeti insanlık suçu olarak görüyoruz. Erkeklere uygulanan şiddeti de kabul etmiyoruz. Her kimden ne şekilde gelirse gelsin kesinlikle şiddeti kabul etmiyoruz. Kadın-erkek şiddete hayır diyen herkesi 14 Şubat Perşembe günü Saat 12.00’de Demokrasi Meydanı’na bekliyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894