• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İzmir 25 °C

CHP'nin Demir Leydisi Oğuzhan, Adayım

CHP'nin Demir Leydisi Oğuzhan, Adayım
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Kimine göre partiyi “ihtirasıyla bölen” kimine göre ise “partiye kadın elini değdiren” isim olan Özlem Şan Oğuzhan her yaptığıyla kamuoyunun tartıştığı bir isim. Oğuzhan, adaylık açıklaması için neden acele ettiğini, ko

CHP’nin Demir Leydisi başkan adayı Özlem Şan Oğuzhan:

Adayım Demişsem Adayım!

CHP’nin 40 yaşındaki Ağrılı Başkan Adayı, Başkanlık Koltuğuna oturmanın hesaplarını yapıyor

OĞUZHAN, BAŞKANLIĞA HAZIRLANIYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Kimine göre partiyi “ihtirasıyla bölen” kimine göre ise “partiye kadın elini değdiren” isim olan Özlem Şan Oğuzhan her yaptığıyla kamuoyunun tartıştığı bir isim. Oğuzhan, adaylık açıklaması için neden acele ettiğini, kongre ittifaklarını, Siyasi hedeflerini, Kongrede yaşanan mücadeleyi ve yerel seçim öncesi CHP’nin durumunu Yenivizyon’a anlattı

Gazetemiz Yenivizyon’un Yerel Demokrasiye katkı sunmak amacıyla başlattığı “Aliağa Konuşuyor” röportaj ve haber dizisi ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Aliağa’nın “Baba Hakkı’sı” Hakkı Ülkü’nün “her türlü aday belirleme yöntemine varım. Ön seçim, arka seçim, uzun atlamaya bile varım” şeklindeki açıklamaları Aliağa Siyasetinde bomba etkisi yapmış, diğer aday adayı isimlerde endişeli bir bekleyiş başlamıştı. Ülkü’nün adaylık açıklamasına karşı ilk hamle, Kongrede ittifak yaptığı Özlem Şan Oğuzhan’dan geldi. İlçe başkanı olmasına rağmen, diğer adaylar için tarafsızlık eleştirilerine aldırmadan “Adayım” diyen Oğuzhan, CHP’de ipi kendisinin göğüsleyeceğini iddia ediyor.

OĞUZHAN CHP’DE RAKİPLERİNE GÖZDAĞI VERDİ.

Yerel seçimlere 10 ay kala Aliağa’da siyasi partilerde aday enflasyonu yaşanıyor. Her dönemde aday bolluğunun yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu kez de aday bereketi var.  CHP’de adaylık fitilini “efsane başkan” olarak bilinen kurt siyasetçi Hakkı Ülkü “her koşulda adayım” diyerek yakmıştı. Ülkü’nün hemen ardından CHP’nin “demir leydi” diye tanınan ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan da adaylığını aynı kararlılıkta vurgulayarak “Aday olacağımı hep söyledim. Adayım demişsem, adayım” diyerek rakiplerine gözdağı verdi.

AĞRI’LI BAŞKAN ADAYI’NIN GÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA

Gazetemiz Yeni Vizyon’a verdiği özel röportaja “1973, Ağrı Doğumluyum. 10 yaşından beri Aliağa’da yaşıyorum” diyerek başlayan Oğuzhan, “Emekli öğretmen bir anne babanın çocuğuyum. 4 yıl Aliağa'nın Kapukaya köyünde kaldık. ben Kapukaya ilkokulu mezunuyum. Ortaokul, Lise, üniversite hayatımı İzmir'de devam ettirdim. Hiç başka yere gitmeyi düşünmeden Aliağa'ya döndüm. Serbest Avukatlık yapmaya başladım. Daha sonra siyasete atıldım” diye konuştu.

ozlem1-k.png

SİYASETE ŞEFİK TERECİ DÖNEMİNDE BAŞLADI.

Aliağa’da siyasete CHP’de başladığını ifade eden Oğuzhan, “Şefik Tereci döneminde Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyasete başladım.  CHP'de başlayıp YTP'ye gittiniz. Sonra tekrar CHP’ye geçtim. YTP'nin bütün üyeleri CHP'ye aktarılınca ben de CHP'ye aktarıldım. YTP'den sonra Turgut Bey seçimi kaybedince ilçe başkanı oldu. ben de Turgut Beyin ilçe başkanı olduğu yönetimde ilçe sekreteriydim. Yani ilçe yönetimindeki görevim o zaman başladı. Şefik tereci döneminde CHP'de sadece delegeydim.” Dedi.

TURGUT OĞUZ AYRILINCA CHP İLÇE BAŞKANI OLDU

2009 yerel seçimleri öncesi İlçe Başkanı Turgut Oğuz’un başkan adaylığı için istifa etmesiyle İlçe başkanlığına getirilen Oğuzhan, 36 yaşında CHP örgütünün başına geçti ve 2009 seçimlerinden galip çıkılarak Belediye’nin kazanılmasında örgütün liderliğini üstlendi.

30 Mart 2014’de Belediye başkanlığı koltuğuna oturma hesapları yapan Özlem Şan Oğuzhan, siyasi hayatında yaşadığı başarıları sıralayarak, “2009’da yerel seçimden partimi birinci parti olarak çıkarttık ve CHP Aliağa'daki yerel iktidarı aldı. Turgut bey belediye başkanımız oldu. Sonrasında 2010-2011 referandumu ve genel seçimler oldu. Referandum da da "hayır" oyları Aliağa'da fazla çıktı. Genel Seçimde de yine CHP Aliağa'da birinci parti oldu.” Dedi.

İLÇE BİNASININ ALINMASI GURURUMUZ

CHP İlçe Başkanlığı döneminde birlik beraberlik ve dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığını söyleyen Oğuzhan, partililerin katkılarıyla alınan İlçe Binasıyla gurur duyduğunu açıkladı.

Hakkı Ülkü’den sonra CHP’de adaylığını açıklayan 2. isim olan Oğuzhan, “Başkanlığım döneminde en gurur duyduğum şeylerden birisi, o dönemki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber ilçe binasını partimize kazandırmak oldu. Ben bunu büyük bir kazanım olarak görüyorum. Burası hepimizin evi. öyle güzel bir örgütlülükle elde edildi ki bu, herkes emeğini koydu. Herkes karınca kararınca katkı koyarak bu binayı elde ettik. Parti içi dayanışmanın en güzel örneğini verdik. o zamanki benimle birlikte olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. ben bu işin önderi oldum. Benim için çok büyük mutluluk.” Dedi

CHP’DE ÜYE SAYISI 2 BİN 500’Ü GEÇTİ

CHP’nin üye sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Özlem Şan Oğuzhan, “Şu anda 2 bin 500 üyeyi geçtik. Turgut Beyle devraldığımızda üye sayısı 700-800’dü. Partimize üye olmak için gelen herkese kapımız açık. Hiçbir zaman kimseyi geri çevirmedik. Başvuruları sümen altı etmedik.” Dedi.

 

7 MAYIS SALI:

 

CHP KONGRESİNDEKİ BÖLÜNME…

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN: KONGRE SÜRECİ ACI GEÇTİ…

KONGREDE POLİSE NEDEN “ALIN BUNU” DEDİ?

TURGUT OĞUZ KONGREDE ADAY OLDU MU?

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN CHP’DE BOMBA ETKİSİ YAPACAK ÇARPICI AÇIKLAMALAR…

 

 

 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894