• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İzmir 14 °C

Dell, Ürünlerinde 34 Milyon Kilogram Geri Dönüştürülmüş Malzeme Kullandı

Dell, Ürünlerinde 34 Milyon Kilogram Geri Dönüştürülmüş Malzeme Kullandı
Legacy of Good 2020 raporunu yenileyen Dell, 2013 yılından bu yana ürünlerinde 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandığını açıkladı

DELL, ÜRÜNLERİNDE 34 MİLYON KİLOGRAM GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEME KULLANDI

Legacy of Good 2020 raporunu yenileyen Dell, 2013 yılından bu yana ürünlerinde 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandığını açıkladı

Dell, şirketin topluma, ekip üyelerine ve çevreye yönelik uzun vadeli taahhüdünü sürdürdüğü yıllık 2020 Legacy of Good çalışmalarının raporunu güncelledi. Raporda 4 Şubat 2017’den 2 Şubat 2018’e kadar geçen zamanda gösterilen çabalar özetleniyor. Rapor ve ilgili faaliyetler, Dell'in sürdürülebilir ve başarılı bir gelecek oluşturma sorumluluğunu üstlenmesine dayanıyor.

Dell, şirket olarak insanlığın ilerleyişine teknoloji ile yön veriyor. Şirket, Legacy of Good taahhüdü aracılığıyla Dell teknolojisini ve uzmanlığını, insanlar ve gezegen için en iyisini sunacak şekilde konumlandırıyor. Böylece Dell için, çevresel etkiyi azaltan, şeffaf bir tedarik zincirini destekleyen, geleceğin kapsayıcı özelliklere sahip iş gücünü güvence altına alan ve yetersiz hizmet alan toplumların ilerlemesini sağlayan yeniliklere yatırım yapmak anlamına geliyor.

Dell'in Sosyal Sorumluluk Birimi Başkanı Christine Fraser görüşlerini şu şekilde ifade ediyor: “Legacy of Good programı, insanlar ve teknoloji belli bir amaçla bir araya geldiklerinde neler olabileceğini gösteriyor. Müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve ekiplerimiz bu işi her zamankinden daha fazla önemsiyor ve kaynaklarımızı dağıtmak, atıklardan ürün tasarlamak, kapsayıcı bir yaklaşımı kutlamak ve en büyük ihtiyacı karşılamak için yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM VE YENİLİKLER

Dell döngüsel ekonomiye geçişin, gelecekte insanlığın ilerleyişinde çok önemli olduğuna inanıyor. Şirketin kapsamlı tedarik zinciri uzmanlığı, tasarım stratejisi ve küresel elektronik geri dönüşüm altyapısı, şirketi döngüsel bir model geliştirmek için eşsiz bir konuma getiriyor. Dell, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, birçok alanda sürdürülebilir tasarım yeniliklerine öncülük ediyor:

•    Kapalı çevrim geri dönüştürme: Raporun kapsadığı dönemde, Dell kapalı çevrim plastik geri dönüşümünü Avrupa'daki kurumsal portföyüne getirdi ve 16 bin kg'dan fazla plastiği geri dönüştürerek elektronik atıkları yeni kurumsal ürünlere dönüştürdü. Goodwill® Industries ile ortak yürütülen Dell Reconnect ve Aktiflerin Yeniden Satışı ve Geri Dönüşüm Hizmetleri’nin de yer aldığı küresel geri dönüşüm programlarıyla, 9 milyon kilogramdan fazla plastik ve altın geri dönüştürülerek yeni bilgisayar parçalarının üretiminde kullanıldı. Dell 2013'ten bu yana yeni ürünler için toplamda 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandı. Şirket ayrıca 2020 hedefi olan 45 milyon kilogram hedefine emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

•    Altın geri kazanımı: Aynı zamanda, Dell elektronik atıklardan elde edilen kullanılmış altını ileri dönüştürüp Dell Latitude 5285 2'si 1 arada bilgisayarların anakartlarında ve Nikki Reed tarafından kurulan Bayou with Love ile ortak oluşturulan Circular Collection'da yer alan mücevherlerde kullanarak altın kullanımını kapalı çevrimle sınırladı. Bir Trucost çalışmasına göre, öncülüğünü Dell’in iş ortağı Wistron Green Tech'in yaptığı altını geri kazanma sürecinin, geleneksel yöntemlerle çıkarılan altından yüzde 99 daha düşük bir çevresel etkisi var.

Program 2018 CES’te Halkın Seçimi Ödülüne layık görüldü.

•    Küresel elektronik atık takibi: Dell, bu yıl kullanılmış elektronik ürünlerin sorumluluk bilinciyle geri dönüştürülmesi sürecini takip etmek için küresel takip teknolojisini pilot olarak kullanmaya başlıyor. Kendi elektronik takip programına ek olarak Dell, kendi tüketici iade programları genelinde takip cihazı uygulamasını yürütmek için Basel Eylem Ağı ile ortaklık kurdu. ABD'deki geri dönüştürme ortaklarının belirtilen yüksek standartlara uyduklarından emin olmanın yollarını arayan Dell için birden fazla takip programı kullanılması, daha fazla görünürlük ve şeffaflık sağlıyor. Sonuçlar deneme sürecinden sonra yaklaşık 12 ay içinde rapor edilecek.  

•    Okyanuslarda plastik kirliğini durdurma amacı: Dell’in XPS 13 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarı, geri kazanılan okyanus plastikleriyle üretilmiş ambalajlarda gönderiliyor. CES'de En İyi İnovasyon Ödülü'nü alan ambalaj, bu yılın ilerleyen günlerinde XPS serisi ve ticari ürün portföyünde yer alan diğer ürünlerde de kullanılmaya başlayacak. Dell ve iş ortağı Lonely Whale, bu çalışmanın kapsamını genişletmek, okyanusları kirleten plastiklerin üretim sürecinde kullanımını artırmayı ve paydaşlar açısından ekonomik ve sosyal avantajlar yaratmayı amaçlayan şirketlerden oluşan NextWave konsorsiyumunu kurdu. NextWave önümüzdeki beş yıl içerisinde 1,4 milyon kilogram plastiği dönüştürmeyi umuyor ve bu da 66 milyon su şişesinin denizlere gitmesini engellemek anlamına geliyor./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894