• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 13 °C

Ege Kara Büründü

Ege Kara Büründü
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı, 2016’nın son günlerinde Ege’de de etkisini gösterdi.

EGE KARA BÜRÜNDÜ
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı, 2016’nın son günlerinde Ege’de de etkisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, eğitimin de aksamasına neden oldu.
Ege Bölgesi’nde aralıklarla yağan kar yağışı, soğuk havayla birlikte kışı tam anlamıyla kentlerde yaşatmaya başladı. Kimi vatandaşlar sokağa çıkarak alışkın olmadıkları karın keyfini çıkardı. Yoğun kar yağışı bazı bölgelerde okulların tatil edilmesine neden olurken bazı bölgelerde ise trafik kazalarına ve ulaşımın aksamasına neden oldu.

Öte yandan karla mücadelede Karayolları ve Belediyelerin aralıksız süren çalışmaları ile mağduriyetin önüne geçilmeye çalışıldı.
 
İZMİR’DE KAR BASTIRDIkar-yol-calisma.jpg
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yurt genelinde yaptığı uyarıların ardından kar yağışı İzmir'de de etkili oldu. Bornova ilçesinin yüksek kesimlerde kar etkili olurken bastıran yağışla birlikte ilçedeki bazı noktalar beyaza büründü. Öte yandan, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli mevkiinde de mevsimin ilk karı düştü. Kar, özelikle Sabuncubeli Geçidinde etkili olurken, Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen bölgeye gitti. Görevliler, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaparak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AFYONKARAHİSAR KARA TESLİM OLDU
Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışından dolayı Kütahya, Antalya, İzmir ve Uşak karayolları ulaşıma kapandı. Kentte öğleden son başlayan kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Olumsuz hava koşulları başta ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi.
Kar yağışından dolayı kapanan Kütahya, Antalya, İzmir ve Uşak karayolu yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından trafiğe açıldı.
Öte yandan, Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada 29 Aralık Perşembe (bugün) günü ilk ve orta dereceli okulların kent genelinde 1 gün tatil edildiği duyuruldu.

AYDIN’IN KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI
Sabahın erken saatlerinde itibaren yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı gece saatlerinde etkisini daha da artırdı. Bozdoğan-Yatağan yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, 20’ye yakın dağ köylerine ulaşım sağlanamadı. Bazı bölgelerde 20 santimi bulan kar kalınlığı hayatı olumsuz yönde etkilerken çok sayıda aracın da yolda kaldığı öğrenildi.


DENİZLİ'DE VATANDAŞLARIN KAR KEYFİ20161229aw941929_03.jpg
Denizli'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar da sokağa çıkarak karın keyfini çıkardı. Denizli genelinde etkili olan kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar sokağa çıkarak kartopu oynadı. Ana caddelerde kimi araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, kimisi de olumsuz yol koşullarında kontrolü elden bırakmadı. Yokuş olan cadde ve sokaklarda kalan araçlara ise vatandaşlar yetişti.
Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle, Sarayköy İlçesi hariç Denizli genelindeki tüm okulların 29 Aralık Perşembe (bugün) günü bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu.

KÜTAHYA’DA KARTOPU MEYDAN SAVAŞI
Kütahya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe (bugün) günü ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime ara verildiği belirtildi.
Sosyal medya üzerinde yapılan çağrı üzerine geceleyin Kütahya Valiliği önündeki Zafer Meydanı'nda toplanan çoğunluğu üniversite öğrencisi onlarca genç, kar topu savaşı yaptı. Yaklaşık yarım saat süreyle birbirlerine kar topu atan gençler daha sonra dağıldı.
 
MANİSA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Manisa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir günlük ara verildi. Bazı ilçelerin tamamında eğitime ara verilirken bazılarında da taşımalı eğitim verilen okullar tatil edildi. Manisa Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yayımlanarak kar yağışının etkili olduğu ilçelerde eğitime ara verildiği açıklandı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle: "İlimiz genelinde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle, Demirci, Gördes, Kula, Sarıgöl, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ahmetli, Gölmarmara, Salihli, Şehzadeler, Turgutlu, Yunusemre ve Akhisar ilçelerinde eğitime kısmi olarak ara verilmiş olup kapsamı taşıma merkezlerinin tümü ya da bazılarıyla sınırlıdır. Soma, Kırkağaç, Köprübaşı ve Saruhanlı ilçelerinde ise eğitime devam edilecektir. Kütahya’da ve Uşak’ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Ayrıca Uşak’ta, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personele de 1 gün idari izin verildi.
 
YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI
Yoğun kar yağışı Manisa'nın Salihli ilçesinde de etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini akşam saatlerinde iyice artıran kar yağışı, özellikle Salihli'nin yüksek kesimlerindeki mahalle yollarını ulaşıma kapadı. Kapanan yollar ise Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

UŞAK UZUN BİR ARADAN SONRA GELİNLİK GİYDİ20161229aw941930_11.jpg
Uşak’ta dün öğlen saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı trafik akışını olumsuz etkilerken, kent çevresindeki güzellikleri ortaya çıkardı.
Uşak’a uzun bir aradan sonra yağan kar, kenti beyaz örtüye bürüdü.
Uşak’ta gündüz başlayan ve etkili yağan kar nedeni ile okullarda eğitim ve öğretimlere bir gün ara verildi. Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada
İl genelinde okulların tatil edilmesiyle çocuklar gece yarılarına kadar yağan karın keyfini çıkardı. tüm okulların 29 Aralık Perşembe (bugün) günü bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894