• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İzmir 10 °C

Haydi, Engelleri Sesli Durak’la Kaldıralım

Haydi, Engelleri Sesli Durak’la Kaldıralım
HAYDİ, ENGELLERİ SESLİ DURAK’LA KALDIRALIM

Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum, toplumsal fayda odaklı projeler ile hayatları değiştirmeye devam ediyor.

Buluşum’un yeni projesi Sesli Durak, görme engelli bireyler için günlük hayatta ulaşım engellerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bir mobil uygulama olarak hayata geçirilen Sesli Durak; görme engellilerin, duraklara gelen otobüslerden ve hangi hatta ait olduklarından sesli olarak haberdar olmalarını sağlıyor.

SESLİ DURAK’A BÜYÜK DESTEK BOYNER ‘DEN GELİYOR

“Sen de katıl desteğin Boyner’le 5’e katlansın” Proje kapsamında www.bulusum.biz adresine girerek projeye yapılan her 1 TL’lik bağışa, Boyner de 5 TL. destek verecek. 17 Temmuz tarihine kadar Boyner’le desteğiniz 5’e katlanırken, görme engelli bireyler için seyahat engelleri ortadan kalkacak.

Duraklara gelen otobüslerden ve otobüslerin hangi hatta ait olduklarından görme engellileri sesli olarak bilgilendiren bir mobil uygulama olan Sesli Durak, sosyal girişimci Onur Kılıç tarafından hayata geçirildi. Sesli Durak, Android işletim sisteminde çalışıyor ve Google Play uygulama mağazasından indirilebiliyor. Uygulamayı indiren görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yapan uygulama, deneyimleyen kullanıcılar tarafından tavsiye ediliyor.

İlk olarak Ankara’da hizmet vermeye başlayan Sesli Durak, Boyner ve Boyner müşterilerinin desteğiyle, Türkiye’nin bir çok iline yayılmak ve Android’in yanısıra IOS’ta da kullanıcılar ile buluşarak daha fazla görme engelliye hizmet verebilmek adına Buluşum’da destekçilerini bekliyor./ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894