• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Kapalı Pazar Yeri Davalarını Gemlik Belediyesi Kazandı

Kapalı Pazar Yeri Davalarını Gemlik Belediyesi Kazandı
Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz hafta hizmete giren modern kapalı Pazar yeri hakkında belediyeye karşı açılan 6 dava da ret edildi.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz hafta hizmete giren modern kapalı Pazar yeri hakkında belediyeye karşı açılan 6 dava da ret edildi. Bursa 2. İdare Mahkemesi, ihalelerin iptali konusunda açılan tüm davaların reddine karar verdi. Gemlik Belediyesi 10 Ocak 2017 tarihinde hizmete giren Pazar yeri ile ilgili üç gün boyunca Gemlikli pazarcılara, 3 gün boyunca da Gemlik dışından gelen pazarcılara yönelik ihale yapmıştı. Buna karşın 6 pazarcı esnafı bu ihalelerin iptali konusunda Bursa 2. İdare Mahkemesine gitmişti.

Bursa 2. İdare Mahkemesi verdiği kararın sonuç bölümünde, “Davalı idare tarafından Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar yeri A, B ve C blokta bulunan satış yerlerinin 2886 sayılı kanunun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü ihale ile 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesisi yöntemiyle münhasıran Gemlik’te ikamet eden pazarcı esnafının katılması kaydıyla yapılan ihalelerde hukuku ve mevzuata aykırılık bulunmadığı, belirtilerek davanın reddine karar verilmiştir” denildi.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “Zaten yönetmelik gereği en geç 2017 yılı sonuna kadar sokak pazarlarının tamamının kaldırılması bir zorunluluk olmasına rağmen, Gemlik Belediyesi’nin yaptığı ihalelerin, kanuna ve yönetmeliğe aykırı olduğu iddia edilip davalar açılmıştır. Bursa 2. İdare mahkemesi tarafından açılmış olan 6 adet davanın da reddine karar verilmesi, Gemlik Belediyesi’nin, Kapalı Pazar Yeri A, B, ve C blokta bulunan satış yerlerini, 2886 sayılı kanunun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü ihale ile 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesisi yöntemiyle pazarcılara kiraya vermesinde herhangi bir hukuksuzluğun söz konusu olmadığını doğrulamıştır” dedi.

Bu arada Gemlik Kapalı Pazar yerinde Cumartesi günleri de Pazar açılabilmesi için yapılacak olan ilk ihale 18 Ocak Çarşamba günü yapılacak. Öncelik yine Gemlikli esnafların olacak. Gemlik dışından gelen esnaflara yönelik Cumartesi pazarı ikinci ihalesi ise 25 Ocak 2017 Çarşamba günü yapılacak. İhale başvuruları devam ediyor. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894