• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İzmir 17 °C

MCBÜ'lü Öğrenciler Koşamayanlar İçin Koşuyor

MCBÜ'lü Öğrenciler Koşamayanlar İçin Koşuyor
MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER KOŞAMAYANLAR İÇİN KOŞUYOR

Omurilik felçlilerin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak amacıyla kurulan Wings for Life Vakfı'nın düzenlediği Dünya Koşusu'nun 7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Türkiye ayağı, İzmir'de yapılacak. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden 75 öğrenci ve öğretim elemanı da bu anlamlı koşuya katılarak destek verecek.

‘Koşamayanlar İçin Koşuyoruz’ sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Wings For Life Dünya Koşusu, dünya genelinde 24 ayrı başlangıç noktasından aynı anda başlayacak. İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndan start alacak olan yarış, sahil bandı, Karşıyaka, Kuş Cenneti ve Menemen güzergahında yapılacak.

Sosyal medyada #mcbukosamayanlariçinkoşuyor ve #engelsizmcbu hashtag'leri ile organize olan ekip, omurilik araştırmalarına destek için koşacak. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ tarafından desteklenen ekibin amacı "Farkındalık Yaratmak". Takım global derece konusunda da iddialı.

ENGELSİZ MCBÜ

Konu hakkında açıklamada bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve aynı zamanda mesafe koşucusu Gülay Ahu TURGUTLU, Wings for Life koşusunun, engellilerin hayatın içinde yer aldığı bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; "Bugün Dünya'da 3 milyon kişi omurilik zedelenmesine maruz ve çok daha fazlası ortopedik engelli ve tekerlekli sandalyeye mahkum. Ancak ne yazık ki, öğrencimiz olarak sınıfımızda, otobüste yolcu olarak yanımızda, bir restoranda karşı masamızda, kısacası "hayatın içinde" pek azına temas edebiliyoruz. Bu sebepten, gelirinin tamamını Wings for Life omurilik araştırma vakfına bağışlayan bu koşuda yer alıyor olmak, işin "sosyal sorumluluk" kısmı kadar, tekerlekli sandalyelileri "hayatın içine" dahil etmesi bakımından da bizim için çok önemli. Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ'nin de desteği ile öğrenci ve öğretim elemanı olarak toplam 78 gönüllü olarak koşamayanlar için onlarla birlikte "Manisa Celal Bayar Üniversitesi ENSO" takımı olarak koşuyor olacağız. MCBÜ ENSO kulübü organizasyona liderlik yapıyor. Öğrenciler gerçekten çok hevesli ve herkes becerilerini bir şekilde ortaya koyuyor. Kimi gönüllü topluyor, kimi t-shirt bastırıyor, kimi ulaşımı ayarlıyor. Tam bir "ekip işi" gerçekleşiyor. Amacımız sadece bağış koşusu ile kalmayıp "Engelsiz MCBÜ" mottomuzu yaşatmak. Buradan tüm üniversitelere meydan okuyoruz, haydi gelin birlikte yarışalım!"/ EGE BASIN GRUBU

whatsapp-image-2017-04-26-at-11.31.58.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894