• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 24 °C

Kazancı Bedih’i Anma

Kazancı Bedih’i Anma
Şanlı Urfa’da sıra gecelerinin piri olarak bilinen Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk İzmir’in Aliağa ilçesinde belediye tarafından düzenlenen kapsamlı bir programla anıldı. Gecede son gazelhan olarak bilinen Bedih’in gazellerinden ve Türkülerinden derlene

 

ALİAĞA BELEDİYESİ"NİN DÜZENLEDİĞİ KAZANCI BEDİH"İ ANMA GECESİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

 

 

 

GECEDE SAHNE ALAN SEVİLEN SANATÇI BEDRİ AYSELİ"NİN TÜRKÜLERİ İLE ÇOŞAN PETKİM GENEL MÜDÜRÜ KENAN YAVUZ SAHNEYE ÇIKARAK HALAY ÇEKTİ.

 

 

 

AYSELİ PROTOKOLDE BULUNANLARA DA TÜRKÜ SÖYLETTİ.  FİNCANIN ETRAFI TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEYEN CUMHURİYET SAVCISI LEVENT HARDALAÇ İZLEYİCİLER TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Şanlı Urfa"da sıra gecelerinin piri olarak bilinen Kazancı Bedih lakaplı Bedih Yoluk İzmir"in Aliağa ilçesinde belediye tarafından düzenlenen kapsamlı bir programla anıldı. Gecede son gazelhan olarak bilinen Bedih"in gazellerinden ve Türkülerinden derlenen eserler seslendirildi. Geceye Konuk sanatçı olarak katılan Sevilen Sanatçı Bedri Ayseli, söylediği Türkülerle seyircileri ve protokol üyelerini coşturdu. Gecede Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç Bedri Ayseli ile Türkü düeti yaparken, Türkülerle coşup yerinde duramayan Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz da sahneye çıkıp halay çekti.  

Kazancı Bedih'in yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan programda, Aliağa Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu  solistleri ve Siye-Biye Sıra Gecesi Ekibi  birbirinden güzel eser ve gazelleri seslendirdi. Anma Gecesinde konuşan araştırmacı yazarlar Abuzer Akbıyık ve Vedat Güldoğan Bedih"in sade ve mütevazı yaşantısını izleyicilerle paylaştı.

 

SOBA GAZINDAN ZEHİRLENMİŞTİ

Bundan 4 yıl önce eşi Fatma Yoluk ile birlikte evinde sızan soba gazından zehirlenerek hayata veda eden Kazancı Bedih"in anıldığı geceye Aliağalılar büyük ilgi gösterdi. 400 kişilik salon tamamen dolarken yoğun ilgi nedeniyle izleyiciler salonun dışına taştı.

Türkiye'nin şimdilerde dinlediği birçok sanatçıyı yetiştiren ve aynı zamanda İbrahim Tatlıses ve Mahsun Kırmızıgül gibi ünlü sanatçılarla düet yapan gazelhan olarak nam salan Bedih Yoluk, Aliağa Belediyesi"ni düzenlediği anma gecesinde bir kez daha ölümsüzleşti.

 

BEDRİ AYSELİ ÇOŞTURDU

Gecede konuk sanatçı olarak sahne alan Türk Halk Müziği"nin sevilen ismi Bedri Aysel"i söylediği Türkülerle izleyenlerden yoğun alkış aldı. Yoğun sevgi gösterileri altında yöreye ait Türküleri izleyicilerle birlikte seslendiren Ayseli, bir ara protokol sıralarının önüne inerek protokol üyelerine de mikrofon uzattı. Ayseli"nin ricasını kırmayan Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç Fincanın Etrafı Türküsü"nü söylediğinde salon alkıştan adeta yıkıldı. Ayseli konuya esprili bir şekilde yaklaşarak bunca yıllık sanat hayatı boyunca böyle bir alkış tufanı görmediğini dile getirerek savcı Hardalaç"ı performansından dolayı kutladı. 

 

SIRA GECESİNDE ÇİĞ KÖFTE YOĞRULDU

Ayseli"nin sevilen Türküleri seslendirmesinin ardından Siye-Biye Sıra Gecesi Topluluğu sahnedeki yerini alarak çiğ köfte yoğrulması eşliğinde Gazel ve Türkülerden bir derleme sundu. Türkülerle birlikte yoğrulan çiğ köftelerden izleyiciler de nasibini aldı. Geceye katılan izleyicilere çiğ köftenin yanında yörede özel misafirlere ikram edilen ve ağa içeceği olarak bilinen en güzel içeceklerden birisi mırra ikram edildi.  

Sıra gecesi ekibinin programını tamamlamasının ardından yoğun istek üzerine Bedri Ayseli bir kez daha sahneye geldi. Ayseli"ye bu kez Sıra Gecesi ekibi üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Savcısı Levent Hardalaç"ta eşlik etti. Hardalaç ve Ayseli"nin Türkü düeti ile çoşan izleyiciler yerinde duramazken sahneye çıkan Petkim Genel Müdürü"de bu coşkuya Halay çekerek eşlik etti.

 

HALK OZANLARINI UNUTMUYORUZ

Aliağa"da Türkiye'ye mal olmuş halk ozanları ve sanatçıların hatıralarını yaşatmak için programlar tertip ettiklerini söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aşık Veysel ile başladıkları halk ozanlarını anma etkinliklerine geçen yıl Özay Gönlüm ile devam ettiklerini hatırlatarak, “Topluma mal olmuş sanatçılarımızı unutmamak gerekir” dedi.

Şanlıurfa'nın Bıçakçılar Mahallesi'nde oturan Kazancı Bedih (76) ve dördüncü eşi Fatma Yoluk, 2004 yılında sobadan sızan gaz nedeniyle hayatlarını kaybetmişti.

Sıra Geceleri'nin ünlü ismi Kazancı Bedih, 60 yıllık sanat hayatında yaklaşık 200 civarında albüme imza attı.

'Eşkıya' filmi ve İbrahim Tatlıses'in TV programına katılarak ün kazanan Kazancı Bedih, son röportajında, sanat hayatında yorulduğunu belirterek, "Gençlerin de önünün açılması gerek. 70'inden sonra şöhret benim için önemli değil." demişti.

 

 HABER FOTO GALERİ

 

Orjinal Boyut İçin Lütfen Fotoğraflara TIKLAYINIZ 
 
 
 
 
 
 ,
 
 

Aşıklar Şöleni Coşkusu

 

VİDEO HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894