• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 18 °C

Osmanlı Türk Mutfağının Baş Tacı Komposto

Osmanlı Türk Mutfağının Baş Tacı Komposto
Kültürel döngünün mutfak kültürümüzü de etkilemesiyle geleneksel Türk lezzetlerinin giderek unutulduğu günümüzde "Hacı Abdullah"

OSMANLI TÜRK MUTFAĞININ BAŞ TACI KOMPOSTO

Kültürel döngünün mutfak kültürümüzü de etkilemesiyle geleneksel Türk lezzetlerinin giderek unutulduğu günümüzde "Hacı Abdullah" unuttuğumuz pek çok lezzeti bizlere hatırlarak; mekanıyla, mutfağıyla, yemeğiyle, hizmetiyle yardımcı olmaktadır.

Eskiden her yemekte mutlaka komposto ya da hoşaf içilirdi, bu ikilinin Türk mutfağındaki yeri ayrı! Özellikle Türk yemeklerin yanında servis edilen komposto veya hoşaf, serin suyuyla ferahlatır içindeki meyve sayesinde de ağır yemekleri hafifletir, sindirimi rahatlatır.

Tarihi 1888’e dayanan, Beyoğlu’ndaki tarihi mekanından sonra ilk şubesini Zorlu Center’da açan Hacı Abdullah Lokantası’nın mutfağında kompostonun yeri ayrıdır. Yemek esnasında da sonrasında da tüketilebilir. Tatlı olarak da düşünülebilir. Türk Mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Evlerde de sıklıkla tüketilir.

LEZZETİNİN PÜF NOKTASI

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez bir içeceği olan kompostonun lezzetinin püf noktası ise; Komposto yapacağınız meyveler taze olmalıdır. Malzemenin en iyisini kullanmak işin sırrı, her birini en kaliteli ürünü elde edeceğimiz zaman mevsiminde satın alıyor ve yapımına başlanıyor. Hepsi güzelce yıkanarak usulüne göre -doğranması gerekenler- doğranıyor. İçme suyu ile kaynatılarak, şekeri ilave ediliyor. Bu sayede 365 gün çeşit çeşit komposto taptaze olarak misafirlerine ikram edilebiliyor.

Hacı Abdullah’ta Komposto çeşitleri: Ayva, Sarı Kiraz, Mürdüm Eriği, Şeftali, Armut, Kızılcık ve Kayısı.

KOMPOSTO MÜZESİ

120 yıllık Hacı Abdullah Lokantası'nın duvarlarını tam 40 yıllık komposto kavonozları süslüyor. Yemeğinizin yanında mis gibi kompostonuzu içerken, duvarları incelemeyi sakın unutmayın!

BU ARADA HOŞAF MI, KOMPOSTO MU?

Kuru meyve ile yapılana hoşaf, tazesiyle yapılana komposto deniyor. Siz de Türk mutfağının bir geleneği olan komposto ve hoşafı sofranızdan eksik etmeyin…

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894