• BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İzmir 23 °C

Süleyman Demirel'e Ziyaret

Süleyman Demirel'e Ziyaret
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser ve beraberindeki heyet, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Ankara Güniz Sokak'ta

İZMİRLİ BALIKÇILAR SÜLEYMAN DEMİREL’İ ZİYARET ETTİ

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kemal Yılmaz, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser  ve beraberindeki heyet, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Ankara Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etti. İzmirli balıkçılara, CHP Muğla eski milletvekili Prof Dr. Gürol Ergin de eşlik etti. 
  Sohbet havasında geçen nezaket ziyaretinde konuşan İzmir Bölge Birlik Başkanı Kemal Yılmaz, eski Cumhurbaşkanı Demirel’e, Ege Bölgesi balıkçılığı hakkında bilgi verdi. 
  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Süleyman Demirel, “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su ürünleri sektörü son derece önemli bir sektördür. Balık  besin değeri yüksek olan bir üründür. Halk sağlığı açısından sürekli tüketilmesi elzemdir. Sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Bu nedenle siz balıkçılar önemli bir görev üstleniyorsunuz. Uzmanlar bugün dünya nüfusumuzun 7 milyar civarında olduğunu, ancak 2050’li yıllarda bu nüfusun 12 milyar insan seviyesine yükseleceğini söylüyorlar. Bu nedenle gelecek nesillerimizi de düşünmek zorundayız. Sizler gelecek nesillere miras bırakacağınız denizlerimizi korumalısınız. Stoklarımızı idareli kullanmalısınız. Sürdürebilirliğe önem vermelisiniz. Gelecek nesiller denizlerimizden faydalanamazsa sizler büyük vebal altında kalırsınız” diyerek, İzmirli balıkçılara  tavsiyelerde bulundu. 
  Ziyaret sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. İzmirli balıkçılar, eski Cumhurbaşkanı Demirel’e meşhur Foça balığı ve zeytinyağı hediye etti. 
  Sür-Koop İzmir Bölge Birlik Temsilcisi Hasan Eser, ziyaret sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama da, duygularını şöyle dile getirdi: “Ülkemizin tarihine damgasını vurmuş, Türk siyasetinin yaşayan efsanesi Süleyman Demirel’i ziyaret edip tanışma şerefine nail olduk.Sayın Demirel’in çok güçlü bir hafızaya sahip olduğunu bir çok kez duymuştum. Yaşadığım  Foça ilçesinden Sayın Demirel’in bana 70’li ,80’li yıllarda aktif siyaset yapan partililerini  tek tek isim isim sorması bende şaşkınlığa neden oldu. 89 yaşındaki büyük çınarın Foça gibi küçük bir ilçenin teşkilatında uzun yıllar önce görev almış insanları isim isim hatırlaması, hem ne kadar vefalı bir insan, hem de anlatıldığı gibi çok güçlü bir hafızaya sahip olduğunun göstergesi.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894