• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İzmir 27 °C

Türkiye Gündemi 11 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 11 Ekim 2016
Diyarbakır Silvan kırsalında arama tarama faaliyeti yapan askerlere PKK'lı teröristler roketli saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

DİYARBAKIR SİLVAN'DA TERÖR SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır Silvan kırsalında arama tarama faaliyeti yapan askerlere PKK'lı teröristler roketli saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÖNCE DEVLET OLMAYI BİLİN SONRA TÜRKİYE'YE LAF EDİN

Başbakan Yıldırım, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Önce siz devlet olmayı bilin, ondan sonra Türkiye'ye laf edin." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİ DİCLE İLÇE BAŞKANI SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, iş yerinde PKK'lı teröristlerin saldırısında hayatını kaybetti

FETÖ İNCELEMESİNİN YÜZDE 97’Sİ BİTTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, parti genel merkezi ve teşkilatlarda yaptıkları FETÖ incelemesinin yüzde 97’sinin tamamlandığını açıkladı. FETÖ ile bağı olabilecek 120 kişi tespit edildiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: İNANÇ, ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN ŞİDDET NEYE YARAR?

Uluslararası Günümüz İslam Dünyasındaki Meseleler ve Çözüm Yolları isimli sempozyuma katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bombayla 10 askerimiz şehit oldu. İnanç üzerinden, etnik kimlik üzerinden şiddet neye yarar, neye katkı verir. Türkiye üzerinde İslam dünyası üzerinde hesapları olanların hesaplarını güçlendirir" dedi.

HDP'DEN ŞEMDİNLİ AÇIKLAMASI

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısının ardından HDP de bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Partimiz, nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır" denildi, çözüm sürecine dönülmesi çağrısında bulunuldu.

DEMİRTAŞ: FATURAYI KEPAZELER ÖDEYECEK, TÜRK VE KÜRT HALKININ YİĞİT EVLATLARI KAZANACAK

Ankara Katliamı anmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş,  "Bu zulmün faturası siyasi iktidara en güçlü şekilde çıkarılana kadar biz mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkeyi kan gölüne çeviren AKP zihniyeti, onun IŞİD ortakları ödeyecek. Kürt Türk halkının direnen yiğit evlatları kazanacak." dedi. 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA SURİYE'YE TAMAMEN YERLEŞİYOR

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, Moskova yönetiminin iç savaşın sürdüğü Suriye'nin Tartus şehrinde kalıcı donanma üssü kuracağını söyledi.

NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ'NÜN SAHİPLERİ BELLİ OLDU

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, Alfred Nobel anısına verilen Sveriges Riksbanks (Merkez Bankası) Ödülü'nün bu yıl "sözleşme kuramına katkıları" nedeniyle İngiliz Oliver Hart ve Finlandiyalı Bengt Holmström'e verildiğini açıkladı. 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ YÜZDE 9,4 ARTTI

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 9,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artış gösterdi.

3. NÜKLEER SANTRAL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRME ARAYIŞINDAYIZ

İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. nükleer santral projesini hayata geçirme arayışında olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hedefimiz enerji ihtiyacımızın yüzde 10'unu nükleer enerjiden sağlamak" dedi.

PUTİN'DEN "TÜRK AKIMI" AÇIKLAMASI

İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Konferansı'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, 2020 yılına kadar petrolün dünya enerji tüketimindeki payının yüzde 26'ya kadar yükseleceğini söyledi. Putin, Türkiye ile Türk akımı projesini gerçekleştirmek istediklerini de belirtti.

RUSYA İLE TARİHİ ANLAŞMADA İMZALAR ATILDI

Rusya doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya  taşıyacak olan "Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi" için hükümetler arası anlaşma imzaladı.

EK İHRACATA PRİM GELİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sekiz sektöre ‘süper teşvik’ dönemi başlatacaklarını dile getirerek, “Dünyanın en iddialı teşvik sistemi geliyor. Ek ihracata ise prim ödeme sistemi uygulanacak” dedi.

RUS BAKAN'DAN VİZE AÇIKLAMASI

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk vatandaşları için Rusya'ya vize serbestisi getirilmesi için erken olduğunu belirtti. Bazı Türk ürünlerinin yakında Rusya'ya geri dönebileceğinin sinyalini de veren Ulyukayev, Rus turistlerin Türkiye'deki harcamalarında ruble kullanması konusundaki görüşmelerin de yeniden başladığını söyledi.

GARANTİ BANKASI, RUSYA'DAKİ İŞTİRAKİNİ SATIYOR

Garanti Bankası, Rusya'daki iştiraki Commercial Bank GarantiBank Moscow'da ki hisselerini Sovcombank'a 40 milyon 455 bin 201 dolara satmak üzere hisse alım anlaşması imzaladı.

DENİZBANK "DÜNYANIN EN İNOVATİF BANKASI" SEÇİLDİ

DenizBank, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında önde gelen kurumlarından Bank Administration Institute (BAI) tarafından düzenlenen Bankacılık İnovasyonu Ödülleri 2016'da, "Dünyanın En İnovatif Bankası" ödülüne layık görüldü.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

SADETTİN SARAN FENERBAHÇE'DE BAŞKANLIĞA ADAY

Fenerbahçe Kulübünden ihraç edildikten sonra girdiği hukuk mücadelesini kazandığını ve üyeliğe döndüğünü belirten eski yönetici Sadettin Saran, sarı-lacivertli kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894