• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İzmir 16 °C

Türkiye Gündemi 14 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 14 Şubat 2017
TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin yaralandığını duyurdu. Harekâtın başladığı 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana şehit olan asker sayısı 68'e yükseldi.

FIRAT KALKANI'NDA 1 ASKER ŞEHİT OLDU

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin yaralandığını duyurdu. Harekâtın başladığı 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana şehit olan asker sayısı 68'e yükseldi.

FIRAT KALKANI'NDA BAB MERKEZİNİN YÜZDE 40'I ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinin yüzde 40'ını ele geçirdi. ÖSO, kentin güneyindeki ilerlemesiyle de Esed güçlerinin ilçeye girişini engelledi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

NUMAN KURTULMUŞ: HAYIR DİYEN HERKES TERÖRİST DEĞİLDİR

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Rakka'nın DEAŞ'tan temizleneceğini söyleyen Kurtulmuş referandum süreci hakkında da konuştu. Referanduma evet diyenlerin de hayır diyenlerin de olacağını ifade eden Kurtulmuş, 'Her hayır diyen terörist değildir' dedi.

'’EVET’ OYU YÜZDE 50'Yİ GEÇER Mİ, GEÇMEZ Mİ' DİYE ENDİŞEMİZ YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu halk oylamasında, evet oyu yüzde 50'yi geçer mi, geçmez mi diye hiçbir endişemiz yok. Bu millet bizi 11 seçimde yalnız bırakmadı, biz millete rağmen hiçbir iş yapmadık ve hep milletle yürüdük." dedi.

CHP'Lİ GÖK'DEN REFERANDUM ELEŞTİRİSİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, referandum süreciyle ilgili, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet sözcüleri Türkiye'yi bölen, kutuplaştıran bir dil kullanıyorlar. Bu dili derhal ortadan kaldırmalılar. Hani milli irade? 'Hayır' diyenleri suçlayacaksanız bu referandumu niye yapıyorsunuz?" dedi.

CHP’Lİ YILMAZ: TÜRKİYE'NİN RAKKA'DA HİÇBİR ULUSAL ÖNCELİĞİ YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin Rakka'da hiçbir ulusal önceliğinin bulunmadığını savunarak, "Bu, hükümetin tamamen ABD'ye yaranmak için ortaya attığı bir operasyon." dedi.

MHP'DEN 4 İSME İHRAÇ TALEBİ

MHP Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili Ok, Isparta Milletvekili Okutan ve Sinan Oğan, tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına sevk edildi.

DOĞU PERİNÇEK'TEN DEĞİŞİKLİK İÇİN 'AYM'YE GÖTÜRMEYİN' ÇAĞRISI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmemesi için çağrı yaptı, "Başkanlık sistemiyle milletin önünde hesaplaşalım. Başkanlık sistemini milletin oylarıyla mahkûm edelim" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GÜVENLİ BÖLGEYE ARAPLAR VE TÜRKMENLER YERLEŞECEK

Bahreyn'deki Uluslararası Barış Enstitüsü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğuya yönelerek Münbiç ve Rakka'da eğer koalisyon güçleri ile müşterek adımı atarsak, bu müşterek adımla birlikte de terörden arındırılmış bu güvenli bölgeye, özellikle ağırlıklı olarak Arap kardeşlerimiz, Türkmenler yerleşme imkânını bulacaktır" dedi.

KIBRIS'TA ÇÖZÜM SÜRECİ TIKANDI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum tarafının Enosis referandumunu anma kararı almasını eleştirdi. Akıncı bu konu çözülene dek tek gündem maddesinin bu olacağını söyledi.

SURİYE ORDUSU, PALMİRA'YA İLERLİYOR: 'MESAFE 20 KİLOMETRENİN ALTINA İNDİ'

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğini alan Suriye ordusunun IŞİD'in kontrolündeki Palmira'ya ilerlediğini ve mesafenin 20 kilometreden daha az olduğunu duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MERKEZ BANKASI BEKLENTİ ANKETİNE GÖRE DOLAR YIL SONUNDA 3.8807 TL

Merkez Bankası Şubat Ayı Beklenti Anketi’ne göre yılsonu dolar kuru beklentisini yükseltti. Buna göre yıl sonu dolar kuru beklentisi 3.8807 TL oldu, önceki 3.8619 TL idi. Yıl sonu TÜFE beklentisi ise bir önceki anketteki yüzde 8.48'den yüzde 8.87'ye yükseldi.

3 KATLI İSTANBUL TÜNELİ PROJESİNİN İHALESİ İÇİN 6 FİRMAYA DAVET

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 15 Şubat'ta yapılacak ihalede, 6 firma teknik ve mali tekliflerini sunacak.

MÜSİAD'DAN İSTİHDAMA 250 BİN KİŞİLİK KATKI

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, derneğin üye işletmeler aracılığıyla toplamda 250 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediğini bildirdi.

ZORLU: "2019'DA, İNŞALLAH ALMANYA'DAN ÖNCE SANAYİ 4.0'A GEÇECEĞİZ."

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, üretimin robotlar aracılığıyla yapıldığı Sanayi 4.0'a ilişkin, "Biz bu senenin sonunda Vestel olarak Sanayi 4.0'a yüzde 80 hazır duruma geleceğiz. 2019'da inşallah Sanayi 4.0'a geçeceğiz. Almanya'nın hedefi 2020'dir. Ancak biz 2019'da Almanya'dan önce gireceğiz." dedi.

ABDİ İBRAHİM'DEN 2017'DE 150 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Barut: "15 Temmuz 2016'dan bu yana 40 milyon liralık yatırım yaptık. 725 kişilik istihdam sağladık. Yatırımlarımızı öne çektik. 2017'de daha güçlü bir Türkiye için yatırımlarımıza 150 milyon lira ayırdık"

EKONOMİYE 300 MİLYON LİRALIK ‘DİJİTAL İMZA’

Turkcell, ‘güvenli dijital imza’yı hayata geçiriyor. Evraklı işlemlerin güvenli ve hızlı yapılmasını, kâğıt tasarrufunu ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayan uygulamayla Turkcell, ekonomiye yıllık 40 milyon lira katkıda bulunacak. Uygulama tüm sektörlerde kullanıldığında rakam 300 milyon TL’yi bulacak.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY’A YENİ SPONSOR

Galatasaray Kulübü, otobüs üreticisi TEMSA ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Türk Telekom Arena’da gerçekleştirilen imza töreninde, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik hazır bulundu.

BANVİT 79–64 GALATASARAY ODEABANK

Spor Toto Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında Banvit, Galatasaray Odeabank’ı 79-64 yendi.

GAZİANTEP BASKETBOL 85-89 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Gaziantep Basketbol, sahasında Darüşşafaka Doğuş'a 89-85 mağlup oldu. / /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894