• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

Türkiye Gündemi 16 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 16 Aralık 2016
Türk Silahlı Kuvvetlerince, 11 Aralık'ta Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine gerçekleştirilen hava harekâtında bölücü terör örgütü üyesi 29 kişinin etkisiz hale getirildiğinin belirlendiği bildirildi.

TSK: ZAP BÖLGESİNDE 29 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 11 Aralık'ta Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine gerçekleştirilen hava harekâtında bölücü terör örgütü üyesi 29 kişinin etkisiz hale getirildiğinin belirlendiği bildirildi.

“MAÇ YAPIYORSUNUZ, PENALTI KURALLARI DEĞİŞİVERİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB süreci ile ilgili "Maç yapıyoruz, maç esnasında bakıyorsunuz penaltının kuralları değişiveriyor. Çünkü rakip Türkiye, bunu biz 53 yıldır yaşadık. Ne yazık ki hâlâ yaşıyoruz." diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ: SURİYE'DEKİ ZULÜMLERE SEVİNENLER İNSAN OLAMAZ

Adalet Bakanı Bozdağ, Halep'te yaşananlara ilişkin "Suriye'deki zulümlere katliamlara sevinen kişilerin insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar vicdansızlardır." dedi.

AB BAKANI ÇELİK: KORİDOR SABOTE EDİLDİ

AB Bakanı Ömer Çelik Halep'te ilan edilen ateşkese ve kurulan koridora ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Halep'te koridorun sürekli sabote edildiğini son olarak saldırıya uğradığını belirtti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİLİ ŞENTOP: CUMHURBAŞKANININ BİR PARTİYE ÜYE OLMASI TARAFSIZLIĞINI KAYBEDECEĞİ ANLAMINA GELMEZ

Başkanlık sistemine ilişkin konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'ye verilen teklifin yasalaşması halinde cumhurbaşkanının herhangi bir partiye hemen üye olabileceğini ancak bunun cumhurbaşkanının tarafsızlığını kaybedeceği anlamına gelmediğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN HALEP AÇIKLAMASI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ateşkes sonrası Halep'te sivillerin güvenliğinin sağlanması, bu savaşa müdahil olan tüm ülkelerin başlıca görevidir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ MASAYA YATIRIYOR

CHP Grubu, TBMM Anayasa Komisyonu'nda 20 Aralık'ta görüşmelerine başlanacak anayasa değişikliği teklifiyle ilgili izleyeceği tutumu belirlemek üzere toplanacak. Milletvekillerinin yanı sıra Parti Meclisi üyelerinin de katılacağı toplantı, 17 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te yapılacak.

HDP EŞ BAŞKANI YÜKSEKDAĞ'A 6 YIL HAPİS İSTEMİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MAHKEMEDEN MERAL AKŞENER VE ÜMİT ÖZDAĞ KARARI: MHP KAPISI KAPANDI

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Ali Sağır'ın MHP'den ihraçlarına yönelik açmış oldukları cezanın iptali davasını reddetti. Böylece Akşener, Özdağ ve Sağır'ın partiden ihracı kesinleşti.

ADAN: TÜRKİYE ÇOK YÖNLÜ BİR TERÖR VE SUİKAST TEHDİDİ ALTINDADIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Türkiye çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altındadır. Bu tehditle mücadele ancak ve ancak milli bir duruşla mümkündür. Tehdit topyekûn Türkiye'ye ve Türk milletine karşıdır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

HALEP'TE İLK TAHLİYE KONVOYU MUHALİFLERİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGEYE ULAŞTI

İran komutasındaki Şii milisler ile rejim kuşatmasındaki doğu Halep'ten yola çıkan ilk tahliye konvoyu, muhaliflerin kontrolündeki bölgeye ulaştı.

AB KONSEYİ BAŞKANI TUSK: TÜRKİYE İLE ZİRVE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

AB Komisyonu Başkanı Tusk: "AB kurumları ile Türk yetkililer arasında önümüzdeki aylarda bir zirve yapılması için yetki aldık." Zirvenin ilkbahar aylarında yapılması bekleniyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İŞSİZLİK ORANI EYLÜLDE YÜZDE 11.3 OLDU

İşsiz sayısı 2016 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 420 bin kişi artarak 3 milyon 523 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti.

MOODY’S’TEN TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN KÖTÜ HABER

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ortadoğu, Güney Afrika ve Türkiye’deki finans dışı şirketler için 2017 görünümünün negatif olduğunu belirterek, yatırım yapılabilir notla değerlendirilen bazı Türk şirketlerinin ekonomik yavaşlamaya direnç göstermesinin beklendiğini açıkladı.

CAPİTAL, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 500 ŞİRKETİNİ AÇIKLADI

Capital dergisi tarafından Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nın sonuçları İstanbul'da düzenlenen törenle açıklandı. Türkiye'nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak belirlendi.

SOCAR'IN TÜRKİYE'YE YATIRIMI 18 MİLYAR DOLARI AŞACAK

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR'ın Başkanı Abdullayev, Türkiye'deki yatırımlarının tamamlandığında 18 milyar doları aşacağını söyledi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN YAZ SAATİ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: “Şu anda ilk defa bu yıl yaz saati uygulamasına ülke olarak geçmedik, bunun artıları eksileri değerlendirilir. Yaşanan sorunlar veya getirdiği artılar değerlendirilir"

KOMİLİ VE KIRLANGIÇ YAĞ, BUNGE GIDA'YA SATILIYOR

Anadolu Endüstri Holding (AEH) ve SEEF Foods tamamına sahip oldukları Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri şirketinin Koninklijke Bunge BV şirketine satılması için anlaşma yaptı. Ana Gıda bünyesinde, Komili, Sezai Ömer Madra ve Kırlangıç Yağ markaları biliniyor.   

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

AMED SPORTİF 1-1 FENERBAHÇE

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ikinci hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Amed Sportif ile 1-1 berabere kaldı.

DARÜŞŞAFAKA 81-68 REAL MADRİD

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Volkswagen Arena'da ağırladığı Real Madrid'i 81-68 mağlup etti. Oynanan diğer karşılaşmada Anadolu konuk olduğu Alman ekibi Brose Bamberg'e 91-83 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894