• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 17 °C

Türkiye Gündemi 20 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 20 Aralık 2016
Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, El Bab bölgesinde 1 Türk askeri şehit oldu, 9'u da yaralandı.

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda, El Bab bölgesinde 1 Türk askeri şehit oldu, 9'u da yaralandı.

RUSYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırgan çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş ise çatışmada öldürüldü. Erdoğan ve Putin yaptıkları açıklamalarda suikastın iki ülke ilişkilerini bozmak için yapılmış bir provokasyon olduğunu vurguladı.

“BU ALÇAK TERÖR EYLEMİNİN ARKASINDAKİ KİŞİLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

Başbakan Yıldırım, "Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN HALEP AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Son tahliyelerle birlikte Doğu Halep'ten muhalif kontrolündeki bölgeye tahliye edilenlerin sayısı yaklaşık 20000'e ulaştı. Çabalarımız sürüyor" dedi.

15 TEMMUZ SONRASI 60 BİN KİŞİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİTTİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, önlerinde 80 bin civarında bireysel başvuru olduğunu ve bunların yaklaşık 60 bininin 15 Temmuz sonrası yapıldığını söyledi. Ayrıca 80 bin rakamıyla, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne 47 ülkeden giden başvuru sayısı geçilmiş durumda.

ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA KARAR

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz'a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi; mahkeme, cezayı adli para cezasına çevirdi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ŞENTOP: ÖĞRENCİLERE NOEL ŞARABI İÇİREN ÖĞRETMENLER VARMIŞ

AK Partili Mustafa Şentop, Milli Eğitim'in Noel yasağına tepki gösteren Almanya'ya yanıt verdi. Şentop "Devlet okulunda misyonerliğe izin verilemez. Daha önce okulda Noel şarabı kaynatıp lise öğrencilerine içiren Alman öğretmenler varmış" dedi.

CHP'Lİ ERKEK: OSMANLI PADİŞAHLARINDA BİLE BU KADAR YETKİ YOKTU

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, TBMM Anayasa Komisyonu'na sevk edilen anayasa değişiklik teklifine göre bütün yetkilerin tek bir kişide toplanacağını öne sürerek "Osmanlı padişahlarında bile bu kadar yetki yoktu" dedi.

MHP'Lİ TANRIKULU: PARTİMİZ KİMSENİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAMIŞTIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu anayasa değişikliğinde MHP'nin iktidara verdiği desteği hatırlatarak, "Partimiz kimsenin koltuk değneği olmamıştır. MHP millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan, konuşmadan yana olmuştur." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BERLİN'DE NOEL PAZARINA TIRLA SALDIRI: 12 ÖLÜ

Almanya'nın başkenti Berlin'in merkezindeki kalabalık bir Noel pazarına tırla düzenlenen saldırı sonucu 12 kişi öldü, bazıları ağır 48 kişi de yaralandı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ, HALEP TASARISINI KABUL ETTİ

BM Güvenlik Konseyi'nde Halep tasarısı oybirliğiyle kabul edildi. Kararla Halep'te tahliyede uluslararası gözlemciler görev yapacak.

AB, RUSYA AMBARGOSUNU UZATTI

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’yı istikrarsızlaştırması nedeniyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzatmaya karar verdi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BİR YILDA 1 MİLYONDAN FAZLA KONUT SATILDI

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 2016 yılı verilerine göre, bir yıllık süreçte 1 milyon 149 bin 122 konut satıldı. Türkiye genelinde bu yıl en fazla İstanbul, Ankara ve İzmir'de, en az ise Tunceli, Bayburt ve Ardahan'da konut satışı yapıldı.

TÜRKİYE, AVRUPA OTOMOBİL SATIŞLARI SIRALAMASINDA 6. OLDU

Avrupa oto pazarı 2016'nın 11 ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,9 büyüdü. Türkiye, 2016 yılı ocak-kasım döneminde yüzde 6,2 artışla Avrupa otomobil satışları sıralamasında 6. oldu.

BAKAN TÜFENKCİ: ESNAF VE ŞİRKETLERE SİCİL AFFI BU HAFTA GÜNDEME GELECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve şirketlere sicil affı düzenlemesine ilişkin, "Başbakanımızın talimatı ile kısa sürede çalışmayı bitirdik. Maliye Torba Yasası içerisinde bu hafta zannedersem komisyonlarda görüşülmeye başlanacak." dedi.

OTOKAR'IN "SULTAN"LARI İRAN'DA ÜRETİLECEK

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar'ın, 40'tan fazla ülkede kullanılan Sultan otobüsleri artık İran'da da üretilecek. İranlı OGHAB ile imzalanan anlaşma doğrultusunda, İran'da satılacak Sultan otobüslerinin montajı, satış ve pazarlaması OGHAB tarafından yapılacak.

BALİ: TL'DEKİ DÜŞÜŞE BAĞLI FİRMA BAZLI RİSKLER 2017'DE ÖNE ÇIKABİLİR

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "TL'deki değer kaybına bağlı bazı firmaların mali yapılarında olabilecek bozulma, 2017 yılına ilişkin öne çıkan riskler arasında" dedi.

ALTERNATİFBANK'TA HİSSE SATIŞI TAMAMLANDI

The Commercial Bank, Anadolu Grubu’nda bulunan yüzde 25’lik hisseyi de alarak, ABank’ın tüm hisselerinin sahibi oldu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 3-0 GENÇLERBİRLİĞİ

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi.

'YILDIZLAR KARMASI' TERÖRE KARŞI SAHAYA ÇIKIYOR

Spor Toto Süper Lig takımlarında forma giyen yerli ve yabancı futbolcular, 22 Aralık Perşembe günü "Yıldızlar Karması" adı altında bir dayanışma maçı yapacak. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894