• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Türkiye Gündemi 21 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 21 Ekim 2016
Hakkâri'nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınır kesiminde dün sabaha karşı tespit edilen bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, biri yüzbaşı 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist öldürüld

HAKKÂRİ’DE ÇATIŞMA: BİRİ YÜZBAŞI 2 ASKER ŞEHİT, 5 ASKER YARALI

Hakkâri'nin Çukurca İlçesi’nin Irak sınır kesiminde dün sabaha karşı tespit edilen bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, biri yüzbaşı 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist öldürüldü.

TÜRK JETLERİ YPG'Yİ VURDU

Türk jetleri Halep'in kuzeyindeki PYD, YPG hedeflerini vurdu. Paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak dâhil 18 hedef imha edildi. TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekâtında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 14 YILLIK HAYALİMDİ

Şehir hastaneleri finansman töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplamda 41 bin yatağa sahip 29 projeyi hayata geçirmiş olacağız. Şehir hastaneleri projesi benim 14 yıllık hayalim" dedi" Kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan, "Sipariş üzerine kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye not vermeye kalkıyorlar. Kusura bakmasınlar bunların hiçbiri Türkiye için geçerli değil" ifadesini kullandı.

KURTULMUŞ: ÜMİT EDERİZ Kİ MUSUL BİR AN EVVEL DEAŞ'TAN KURTARILIR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Musul operasyonuna ilişkin "Operasyonda, şimdiye kadar Türkiye'nin genel çerçevesini rahatsız edecek bir gelişme olmadı. Ümit ederiz ki aynı şekilde devam eder. Musul bir an evvel DEAŞ'tan kurtarılır" dedi.

GAZETECİ ALTEMUR KILIÇ VEFAT ETTİ

Gazeteci-yazar Kılıç hayatını kaybetti. 92 yaşında hayatını kaybeden Kılıç, Yeniçağ gazetesi yazarıydı. Altemur Kılıç, Atatürk'ün yaveri Kılıç Ali'nin de oğluydu.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BİR İLÇENİN ADI DEĞİŞTİ, RESMİ TATİLLERE BİR GÜN DAHA EKLENDİ

TBMM İçişleri Komisyonu’nda, Ankara’nın Kazan ilçesinin adının "Kahramankazan" olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz’un, "Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak resmi tatil ilan edilmesine dair kanun teklifi kabul edildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ'DEN KHK AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gelecek günlerde yayımlanacak KHK'larda mağdurlar için 'göreve iade' maddesinin de yer alacağını açıkladı. Canikli, başkanlığı da içeren düzenlemelerin Ocak ayında Meclis'e geleceğini söyledi.

CHP'Lİ ERDEM: "BAŞKANLIK SİSTEMİNİN REFERANDUMA GİTMESİNE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, başkanlık sistemi konusunda, "Kanımızın son damlasına kadar bedenimizi siper ederek, bütün demokratik haklarımızı kullanarak Başkanlık sisteminin referanduma gitmesine karşı mücadele edeceğiz" dedi.

BAHÇELİ'DEN 'BAŞKANLIK' ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize doğru gidiyor uyarısında bulunuyorum, duymayıp TBMM'de ne yapacağımızı soruşturuyorlar." dedi.
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

SURİYE ORDUSU: TÜRK JETLERİ HAVA SAHAMIZI İHLAL EDERSE DÜŞÜRÜRÜZ

Suriye ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait hava uçaklarının ülkelerinin hava sahasına girmeleri halinde "düşürüleceği" uyarısı yaptı.

BARZANİ'DEN MUSUL OPERASYONU AÇIKLAMASI

CNN International'a konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani, "Musul operasyonu çok büyük ve zor bir savaş olacak" dedi.

TESLA'DAN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL ADIMI

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elen Musk şirketin geliştireceği yeni bir yazılımla bütün modelleri sürücüsüz olacak düzenleyeceklerini açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARINI SABİT TUTTU

Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmeyerek ekim ayını pas geçti. Banka faiz koridorunun üst bandını değiştirmeyerek yüzde 8,25'te bıraktı. Ekonomistler çeyrek puanlık indirim bekliyordu.

BANKA FAİZLERİ DÜŞECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankaların faiz indirimlerine devam edeceğini belirterek, "Kredi faizlerinin indirimi konusunda olumlu seyir devam ediyor, bundan sonraki süreçte de kredi faizlerinin indirimleri bankalar arasında daha da yaygınlaşacak" dedi.

ELEKTRİK DAĞITIMINA 18 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "2016-2020 döneminde bu yatırım(elektrik dağıtımı) bütçesini 18 milyar liraya çıkardık. Türkiye Elektrik İletim AŞ ana omurga sisteminde yaklaşık bir o kadar yatırımı da biz yapacağız." dedi.

'5 MİLYON YOLCUYA HİZMET EDECEK'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ercan Havalimanı'nın yıllık 3,5 milyon yolcuya hizmet ettiğini belirterek, yeni yapılacak terminal binasının başlangıçta yılda 5 milyon yolcuya hizmet edeceğini, gerektiğinde zaman kaybetmeden 10 milyona çıkarılacak konsepte hazırlandığını söyledi.

İSTANBUL TRAFİĞİNE "HAVARAYLI" ÇÖZÜM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Marmaray'ın benzeri Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 1-4 MANCHESTER UNİTED

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United'a 4-1 mağlup oldu. Oynanan diğer maçlarda, H Grubu’nda Atiker Konyaspor, Braga ile 1-1, L Grubu’nda Osmanlıspor Villarreal ile 2-2 berabere kaldı.

OLYMPİAKOS - ANADOLU EFES: 90-66

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague 2. hafta maçında deplasmanda Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 90-66 mağlup oldu. Oynanan diğer maçta ise Darüşşafaka Doğuş, İtalya temsilcisi EA7 Olimpia Milano'ya 81-80 mağlup oldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894