• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi - 21 Eylül 2016

Türkiye Gündemi - 21 Eylül 2016
Gaziantep'te Akçakoyunlu bölgesinin güneyinde mayın arama timinin faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 2 asker, şehit oldu.

SURİYE SINIRINDA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Gaziantep'te Akçakoyunlu bölgesinin güneyinde mayın arama timinin faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 2 asker, şehit oldu.

TSK'DAN 6 DAKİKALIK OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetlerince Dağlıca kırsalına düzenlenen hava harekâtında, bölgede tespit edilen 7 terörist etkisiz hale getirildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İNTERNET SÜRECİ ETKİLİYOR

Dünya Posta Kongresi açılış töreninde konuşan Başbakan, 'Mülteci sorunu aşılmadan dünyanın hiçbir yeri güvenli değil. Terörden kaçmakla güvenli olmazsınız. Terörü korkutursanız asıl o zaman güvenli olursunuz" diye konuştu.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

IRAK-SURİYE TEZKERESİ MECLİS'TE

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

AK PARTİ İSTİŞARE TOPLANTISI 21-23 EKİM ARASINDA YAPILACAK

AK Parti 25. İstişare Toplantısını 21-23 Ekim tarihleri arasında Afyon'da gerçekleştirecek.

KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK MİLLETE SAHİP ÇIKMAKTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyete sahip çıkmak, millete sahip çıkmak demektir. Cumhuriyete sahip çıkmak işsizliğin, açlığın olmadığı bir Türkiye'ye sahip çıkmak demektir. O nedenle Cumhuriyetimize sahip çıkacağız." dedi.

GÖK KHK'LARLA İLGİLİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURUNUN TARİHİNİ AÇIKLADI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kanun Hükmünde Kararnamelerin üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Cuma günü itibariyle Anayasa Mahkemesine ilk başvurumuzu büyük olasılıkla yapmış olacağız" dedi.

DEMİRTAŞ: ERDOĞAN DÜŞMANLARI VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Darbe tehdidi sürüyor. 15 Temmuz'da asker ile yapılamayan darbe şimdi toplumun tabanında geniş mağduriyetler yaratılarak yapmak isteyen FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var" dedi.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: EĞİTİM, HUZUR VE KARDEŞLİK SİGORTASIDIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hangi bunalımla sınanıyor, hangi gerilimde yoruluyorsak, zahmet edip eğitime kafa yormadığımızdandır. Eğitim, huzur ve kardeşlik sigortasıdır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

‘DARBE TÜM DÜNYAYA’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’daki darbe girişiminin dünya demokrasisine yönelik olduğunu belirterek “Bu örgüt Türkiye’nin ötesinde tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin bir zihni sapkınlık içindedir” dedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: RUSYA VE SURİYE, BM KONVOYUNU VURMADI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açmadığı vurgulandı.

BOSNA HERSEK'İN AB ÜYELİĞİ BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

AB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz şubat ayında Avrupa Birliğine tam üyelik için müracaat eden Bosna Hersek'in üyelik başvurusu için gereken kriterleri yerine getirdiği ve tam üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

OBAMA, BM GENEL KURULU'NDA SON KEZ KONUŞMA YAPTI

ABD Başkanı Barack Obama, Filistinlilerin İsrail'in meşruiyetini kabul etmeleri, İsrail'in de bu işgali ve yerleşimleri kalıcı olarak devam ettiremeyeceklerini anlamalarının iki toplumun da yararına olacağını söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SİGORTA ŞİRKETLERİNE İKİNCİ ŞANS

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirterek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini bildirdi.

DÜNYA SAVUNMA DEVLERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda dev firmalarının Türk firmalarıyla tanışmak ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek üzere geleceği Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri 2016 (ICDDA16) ekimde Ankara’da yapılacak.

KAÇAK AKARYAKIT VE TERÖRE ÇİPLİ ÖNLEM

Teröre karışan araçların takibinin yapılması ve kaçak akaryakıtın önlenebilmesi için çip sistemine geçiliyor. Tüm araçlara takılacak çip, istasyonlarda araçları okuyacak ve tüm bilgiler anında devlete ulaşacak.

KONUT KREDİSİ ÇEKENLERE MÜJDE

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, konutunu finansal kiralama yöntemiyle veya sahip olduğu evi teminat göstererek alan tüketicilerin KDV'den muaf olduğunu ve ödenen KDV'nin geri alınabileceğini açıkladı.

CEP TELEFONUNA 6 MARKETE 4 TAKSİT

İç talebi canlandırmak için bireysel kredi ile kartta sınırlar gevşetiliyor. Cep telefonuna taksit yasağı bitecek, kartta 9 ay sınırı kalkacak, market alışverişine 3-4 taksit imkânı gelecek, tüketici kredilerinde de vade 48 aya yükselecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: DEPLASMAN YASAĞININ KALDIRILMASINA SICAK BAKIYORUZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, deplasman yasağıyla ilgili toplantının ardından "Görüyorum ki kulüpler barış için çalışacaklar. Yasağın kaldırılmasına sıcak bakıyoruz." dedi.

AZİZ YILDIRIM’DAN ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Fenerbahçe’nin eğitim kurumlarının yeni eğitim-öğretim açılışında konuşan Başkan Aziz Yıldırım, müjdeyi verdi. Yıldırım, “Üniversite çalışmalarımız devam ediyor. Meclis açıldığında kuruluş için gerekli olan iznin çıkacağına inanıyorum” dedi. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894