• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi - 23 Haziran 2016

Türkiye Gündemi - 23 Haziran 2016
Şırnak Milli Karakolu'na, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

ŞIRNAK'TA 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 2 ASKER YARALANDI

Şırnak Milli Karakolu'na, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

HULUSİ AKAR, 11 AYLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerine aktardığı bilgilere göre 11 aylık bilanço, toplam 7 bin 740 teröristin etkisiz hale getirildiğini gösteriyor. Bunlardan 5 bin 367'si ölü, 828'i yaralı ele geçirilmiş. 779 PKK'lı yakalanırken, 766 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olmuş.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL'LE GÖRÜŞMELERDE HAMAS ŞARTI YOK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmelerde "Hamas" şartının olmadığını söyledi ve ekledi: Hamas ile temasımız devam edecek.

'SÖYLEM MÜCADELESİNE GİRMEK AB’YE DE, TÜRKİYE’YE DE ZARARLI'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB ile Türkiye arasındaki ilişkinin bir rekabet ilişkisi olmaması gerektiğini belirterek, "Sürekli olarak retorik mücadelesine girmek iki taraf için de verimli değil" dedi.

'NÖBETÇİ YAYIN YÖNETMENLERİ'NE 14 YIL HAPİS İSTEMİ

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla yapılan ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına destek veren, Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Aziz Nesin ve Erol Önderoğlu'nun 2 yıldan 14,5 yıla kadar ayrı ayrı hapisleri talep edildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ERDOĞAN: AB MÜZAKERELERİ İÇİN REFERANDUMA GİDEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl siz Türkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz." diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖR İŞİNİ HALLEDECEĞİZ

Başbakan Yıldırım, "Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz." dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖKE: ANAYASA MAHKEMESİNE HIZLA GİDECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, yüksek yargıda yapılacak yeni düzenlemeye ilgili, "Yargıya dair ortaya çıkan düzenlemelere ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne hızla gideceğiz." dedi.

DEMİRTAŞ'TAN HODRİ MEYDAN: 'YEREL SEÇİMİ YENİLEME KARARI ALALIM'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li belediyelere yönelik sözleri eleştirerek, "Gerçekten halkın belediyelerimizden şikâyetçi olduğuna inançları tamsa buyursunlar Türkiye'nin her yerinde yerel seçimi yenileme kararı alalım" dedi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ilettiğini açıkladı.

MİLLETVEKİLLERİNE 'DOKUNMADA' SÖZ YARGIDA

Adalet Bakanlığı, TBMM'nin ilettiği 139 milletvekili hakkındaki 682 fezlekenin tamamını ilgili savcılıklara gönderdi. Çeşitli suçlardan 152 milletvekili hakkında hazırlanan 799 dosya, önümüzdeki günlerde açılacak.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

SARKOZY'DEN MERKEL'E 'TÜRKİYE' MESAJI

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin AB'ye katılmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

DAĞLIK KARABAĞ KONUSUNDA PRENSİPTE ANLAŞTILAR

20 Haziran'da St. Petersburg'da Azerbaycan, Rusya, Ermenistan liderlerinin gerçekleştirdiği 'Dağlık Karabağ'a dair toplantıda aşamalı çözüm için prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS GERİ GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir televizyonda yaptığı açıklamalarda "Çekte ödenmeme durumunda 1-6 ay arasında hapis cezasını da öngören düzenlemenin TBMM tatile girmeden yasalaşması amaçlanıyor" dedi.

BDDK'DAN BANKALARA MÜJDE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların krediler için ayıracağı karşılıklarla ilgili yaptığı düzenleme kapsamında tüketici kredileri için yüzde 4 olarak uygulanan genel karşılık oranı yüzde 1'e düşürülüyor.

TÜRKİYE'NİN DEV KURUMU ÖZELLEŞİYOR

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirme sürecinin, bu yılın üçüncü çeyreğinde başlaması planlanıyor.

HEPSİBURADA.COM SİLİKON VADİSİ’NDE BEYİN AVINDA

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu hepsiburada.com önümüzdeki dönem işe alacağı 300 suni zekâ, data ve yazılım uzmanı için dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde beyin avına çıktı

UYDUDAN HER EVE HIZLI İNTERNET

4B uydusu üzerinden internet hizmeti vermeye başlayan Türksat Net, afet nedeniyle karasal altyapının çökmesi halinde bile kesintisiz çalışacak

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRKİYE EURO 2016'YA VEDA ETTİ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye, gruplarını 3. sırada tamamlayan en iyi 4 takım arasına kalamayarak turnuvaya veda etti.

SERDAR AZİZ İMZAYI ATTI

Galatasaray'ın, Bursaspor'dan renklerine bağladığı yeni transfer Serdar Aziz, gerçekleştirilen törenle kendisini Sarı-Kırmızılı kulübe bağlayan resmi imzayı attı. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894