• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 24 Mart 2017

Türkiye Gündemi 24 Mart 2017
Dışişleri Bakanlığı, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edilerek Türkiye'nin rahatsızlığının iletildiğini açıkladı.

RUS MASLAHATGÜZARI DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığı, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edilerek Türkiye'nin rahatsızlığının iletildiğini açıkladı.

BAKAN IŞIK: YPG İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMASINI TÜRKİYE OLARAK KABUL ETMİYORUZ

Milli Savunma Bakanı Işık, Rus askerinin YPG arması takmasıyla ilgili, "YPG ile Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu'nun hiçbir şekilde iş birliği yapmasını Türkiye olarak kabul etmiyoruz." dedi.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE BİR YASAK DAHA

Alman hükümeti Türkiye’ye tank savuma sistemleri satılmasını yasaklıyor. Alman hükümetinin, savunma şirketi Rheinmetall'in Türkiye'ye malzeme satmasını yasakladığı açıklandı. Haber, Almanya'nın önceki gün Türkiye'ye hafif silah ihracatını da durdurduğu haberinin basına yansıması ardından geldi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ERDOĞAN: 16 NİSAN'DAN SONRA ÇOK SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile AB arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Türkiye'nin AB'ye yönelik yeni adımlar atacağı sinyalini veren Erdoğan, "16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirler" dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: CHP BİRDEN BİRE KUZU GİBİ OLDU

Elazığ’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var. Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz?" dedi.

KILIÇDAROĞLU: AKLIMIZI BİR KİŞİYE EMANET ETMEK NE KADAR DOĞRUDUR?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu için ''Sonu belirsiz bir maceranın içine Türkiye sürüklenmemeli. Akıl var aklı kullanacağız. Akıl kullanacağımız yerde bütün aklımızı bir kişiye emanet etmek ne kadar doğrudur?'' dedi.

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE: AVRUPA İLE YAŞANAN KRİZ SUNİ

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Böke, Avrupa ile yaşanan krizin suni olduğunu söyledi ve "Referandum uğruna siyasi şov yapılıyor" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AB KOMİSYONU: ERDOĞAN'IN SÖZLERİ İÇİN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Türkiye'nin AB nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı Avrupa Birliği Komisyonu'na çağrıldı. Büyükelçi Kaymakçı'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AB’ye yönelik sözleri hakkında açıklama istendi.

'MUSUL' İDDİASI: 200'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

İHA'nın haberine göre, Musul'da ABD savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda, aralarında sivillerin de bulunduğu 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

TÜRKİYE VE RUSYA TERÖRLE MÜCADELE TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, 29 Mart'ta Türkiye ve Rusya'dan yetkililerin katılımıyla terörle mücadele konulu bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

LONDRA SALDIRISINI IŞİD ÜSTLENDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), örgüt ile bağlantılı haber ajansı Amak üzerinden yayımladığı mesaj ile İngiltere Parlamentosu dışında dün düzenlenen ve saldırgan dahil 4 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı saldırıyı üstlendi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İŞSİZLİK, 2016'DA YÜZDE 10.9 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl işsizlik yüzde 10.9 oldu. 3 milyon 330 bin kişi işsiz kaldı.

KATKIDA VAR EKMEKTE YOK

Adana’da bir firma tarafından üretilen ekmek katkı maddesinde GDO çıkmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı devreye girdi.  Tarım Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, “Adana’daki test edilen ekmeklerde GDO’ya rastlanmamıştır. Ancak ekmek katkı maddesi üreten 1 firmanın ürünlerinde GDO’ya rastlanmıştır” diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL 2019’DA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil için tarih verdi. Bakan, "2019'da yerli otomobili göreceğiz" dedi.

1 MİLYON AİLEYE GAZ MÜJDESİ

Enerji Bakanı Albayrak, 81 ile doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Sadece bu illeri değil 200-250 ilçemizde 1 milyondan fazla aileyi de iki yılda doğalgaz konforuyla buluşturacağız” dedi.

İHRACATÇIYA YEŞİL PASAPORT KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de dün esasları yayınlanan kararla birlikte ihracatçılara yeşil pasaport alma yolu resmen açılmış oldu. Sadece firma sahipleri ve ortakları değil, aynı zamanda çalışanlar da yeşil pasaport alabilecek.

YABANCI YATIRIMCI İÇİN İŞ BİTİRİCİ DAVET

Yabancı yatırımcı için destek programı başlatan İstanbul Kalkınma Ajansı, kamudaki tüm işlerinin başvurusunu ve takibini üstlenecek. Böylece yatırımcılar kapı kapı dolaşmayacak.

"TURKCELL'İN 4.5G'Sİ AVRUPA VE AMERİKA'YI SOLLADI"

Turkcell; Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lider mobil operatörlerini geride bırakarak müşterilerine en hızlı interneti sunmayı başardı.

DEV BANKA ‘YURT’A GELDİ, ‘EV’E GİRDİ!

65 ülkenin üyesi olduğu dev banka EBRD, Türkiye’de Nef ile ortak olarak gayrimenkul sektörüne girdi. 120 milyon dolar sermaye koyan iki ortak orta sınıfa yönelik 6 konut projesi ve 7 öğrenci yurdu inşa edecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ANADOLU EFES 80-77 FENERBAHÇE

THY Avrupa Ligi'nin 28. haftasında temsilcilerimizin maçında Anadolu Efes evinde Fenerbahçe'yi 80-77 mağlup etti. Fenerbahçe'den sonra Anadolu Efes de Euroleague'de Play-Off'u garantiledi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894