• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi 3 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 3 Aralık 2016
Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

HAKKÂRİ ÇUKURCA'DA 3 ASKER ŞEHİT

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Operasyonlarda ilk belirlemelere göre 7 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, 9 PKK’lı teröristin ise yaralı olduğu belirtildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KİMSE DEAŞ İLE MÜCADELEDE BİZDEN BAŞARILI DEĞİLDİR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kimse Türkiye'den daha fazla DEAŞ militanı öldürmemiştir. Irak'ta bine yakın, Suriye'de ise binlerce... Kimse DEAŞ ile mücadelede bizden başarılı değildir." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN SEVR TEPKİSİ

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un, "Erdoğan, Lozan Anlaşmasını feshetmek istiyorsa, o zaman Sevr Anlaşması’na geri dönebiliriz" sözlerine tepki göstererek yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz.” denildi.

MEHMET ŞİMŞEK: '1. DÜNYA SAVAŞI'NDAN SONRAKİ EN ZORLU DÖNEMDEN GEÇİYORUZ'

Batman'da konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz. Çünkü Orta Doğu'da büyük oyun yeniden sahnede ve buradaki kaosun bize yansımaları çok büyük" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KÜLÜNK: BÜTÜN YURTLAR DEVLET KONTROLÜNDE OLMALI

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen "15 Temmuz Destanı" konulu konferansa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bence tüm bu yurtlar devletin kontrolü altında olmalı" dedi.

CHP'Lİ BÖKE: AYAKKABI KUTULARINDAKİ DOLARLARI BOZDURSUNLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, AKP hükümetinin Türkiye'yi ekonomik kriz ve fakirleşme eşiğine getirdiğini söyledi, dolarların TL'ye çevrilme çağrısına da "Bozdurulacak dolarların kutularda olduğunu bütün Türkiye biliyor. Buyursunlar oradan bozdursunlar" dedi.

MHP AKP'NİN DEĞİL, SİSTEMİN NEFESİNİ AÇMAK İÇİN DEVREYE GİRMİŞTİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisi ile AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinde uzlaşmasını değerlendirdi: ''MHP, AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir.''

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

BM RAPORTÖRÜ MELZER: 15 TEMMUZ SONRASI YAYGIN İŞKENCE TANIKLIĞI VAR

Birleşmiş Milletler (BM) İşkence Raportörü Nils Melzer, Türkiye'deki incelemeleri sonrası ön raporunu yayımladı. Nils Melzer, 15 Temmuz'daki darbe girişimini izleyen gün ve haftalarda Türkiye'de yaygın işkence ve kötü muamele olduğu izlenimini aldıklarını söyledi. Melzer, buna karşılık işkence ve kötü muamelenin halen sürdüğüne dair şikâyet almadıklarını kaydetti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Rusya’nın Türkiye ile hizmet pasaportlarında vizesiz rejime dönmeye hazır olduğunu açıkladı.

KIBRIS MÜZAKERELERİNE DEVAM KARARI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında kasım ayında yapılan ve sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakerelerine devam etme kararı aldı.

MARS PROJESİ İÇİN 1,4 MİLYON AVRO KAYNAK

Avrupa Uzay Ajansının, Mars araştırma projesi için üye ülkelerden 1 milyon 400 bin avro (5 milyon 257 bin Türk lirası ) kaynak bulduğu belirtildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÖVİZİ OLANLAR PARASINI ALTINA, TL'YE DÖNÜŞTÜRSÜN

Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 80 BİN KOBİ'YE MALİ KAYNAK SAĞLANACAK

Başbakan Yıldırım, "Yüzde 15 riski bankalar, yüzde 85 riski Kredi Garanti Fonu alacak. Böylece ilk etapta 80 bin KOBİ'mize bir nefes aldıracak, ihtiyacını görecek bir mali kaynak sağlamış oluyoruz." dedi.

BORSA İSTANBUL'DAN TL KARARI ÇIKTI

Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, dünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

BÜYÜMEYİ 3.5 OLARAK BAZ ALAN CEO'LAR 2017'YE 'TEMKİNLİ' YAKLAŞACAK

Önde gelen holdinglerin CEO'ları 2017'ye temkinli yaklaşıyor. Türkiye'nin 2017'de yüzde 3.5 civarında büyüyeceğini düşünen CEO'lar, bütçe ve yatırım planlarını bu doğrultuda revize edecek.

ÖTV KORKUSU REKOR GETİRDİ

ÖTV artacak korkusu ve kur artışının tamamının yansıtılmadığı stoklarla kasım ayında toplam 122 bin 309 adet otomobil ve hafif ticari araç satılırken, 84 bin 601 adet olan 2015 yılı kasım ayına göre pazar yüzde 44.57 büyüdü.

"CARREFOURSA'DAN ÇIKMA PLANIMIZ YOK"

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Carrefoursa'dan hiçbir zaman çıkma planlarının olmadığını belirterek, “Yaptığımız temaslar gayrimenkul satışlarımızla ilgili” dedi.

TÜRK FİRMASININ DEV PROJESİNİ PUTİN AÇTI

Türk firması IC İçtaş’ın ana yüklenicilerinden olduğu, St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevreyolu’nun açılışını, Rusya Devlet Başkanı Putin yaptı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

"FUTBOLDA ŞİKEDE KUMPAS" İDDİANAMESİ HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Futbolda şikede kumpas" soruşturması tamamlanarak, bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

DARÜSSAFAKA DOGUS 71-77 OLYMPİAKOS

THY Euroleague'de Darüşşafaka Doğuş, kendisiyle aynı galibiyet sayısında bulunan Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Mücadele konuk ekibin 77-71'lik üstünlüğüyle sona erdi. Oynanan diğer karşılaşmada Galatasaray Odeabank, deplasmanda İspanyol ekibi Baskonia'ya 69-62 mağlup oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894