• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 6 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 6 Ekim 2016
TSK'dan, Suriye'nin Ria bölgesindeki çatışmada 1 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığı açıklaması geldi.

FIRAT KALKANI'NDA 1 ŞEHİT

TSK'dan, Suriye'nin Ria bölgesindeki çatışmada 1 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığı açıklaması geldi.

KURTULMUŞ: BAŞİKA'DAKİ TÜRK ASKERİ İŞGALCİ DEĞİL

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin Irak'taki askeri varlığı işgalci amaçla orada değil, Türkiye bunun tartışma konusu yapılmasına müsaade etmeyecek" dedi.

TSK'DAN 540 ASKERE UZAKLAŞTIRMA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ soruşturması kapsamında Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 113, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 427 askerin geçici olarak görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Bakan Işık, "Görevden uzaklaştırılan askeri personelin 368'i subay" dedi.

33 ASKER VE 6 SİVİL MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri belirlenen 28'i albay 33 asker ile bu kişilerle irtibatlı 6 “sivil imam"ın da bulunduğu 39 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle hâkimliğe sevk edildi.

OPÇİN, USLU VE ÖZSOY HAKKINDA YAKALAMA KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Tuncay Opçin, Emre Uslu ve Osman Özsoy hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AYM BAŞKANI ZÜHTÜ ARSLAN: OHAL HUKUKSUZLUK HALİ DEĞİLDİR

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "OHAL, hukuksuzluk hali değildir, olağanüstü durumlarda yapılacakların çerçevesi yasalar kapsamında belirlenmiştir. Temennimiz olağanüstü duruma yönelik tehditlerin bertaraf edilerek normal hale dönülmesidir" dedi.

OHAL’İN NEDENİ SİYASİ AYAKLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını, “Amaç darbe girişiminin siyasi ayağını tartıştırmamak” sözleriyle değerlendirdi.

BÖKE: MİLLETİN İRADESİNE KASTEDENLERİ HESAP VERMEYE GÖTÜRECEĞİZ

CHP Parti Sözcüsü Böke, "15 Temmuz'da milletin iradesine kastedenler ve onlara bu ülkeyi teslim eden bütün sivil uzantıları mutlaka hukuk, tarih ve millet önünde hesap vermeye götüreceğiz." dedi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK

"Sırtımızı YPG'ye yaslıyoruz" sözleri nedeniyle yargılandığı davada HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

ABD: TÜRKİYE ACİLEN BAŞİKA'DAN ÇEKİLMELİ

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak'ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kasabasında bulunan Türk askerlerinin 'bir an önce' bölgeden çekilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'Lİ KOMUTAN: IRAK'TAKİ TÜRK ASKERİ İLLEGALDİR

Irak topraklarında bulunan Türk askerleri hakkında açıklamalarda bulunan DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD'li sözcüsü Albay John Dorrian, Türk askerlerinin, Irak hükümetine DEAŞ ile mücadelesinde yardımcı olan ve destek veren uluslararası koalisyon güçlerinin içerisinde olmadığını söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

YATIRIM TEŞVİKLERİNDE YENİ DÖNEM

Ekonomi Bakanı Zeybekci "Yaptığımız yeni düzenlemeyle yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde diğer faaliyetlerden elde edilecek kazançlara uygulanacak oranı tüm bölgelerde yüzde 80'e çıkartılacak" dedi.

İSTANBUL’DA İKİ DEV ZİRVE VAR

İstanbul, iki dev zirveye ev sahipliği yapıyor. Enerji sektörünün önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 9-13 Ekim’de gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi’nde bir araya gelecek. Zirve, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

AÇLIK SINIRI 1.492 TL, YOKSULLUK SINIRI 4.252 TL 

Türk-İş'ten sonra Memur-Sen de açlık ve yoksulluk sınırını araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 492 lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 252 TL oldu.

BANKA KARLARI YÜZDE 63 ARTTI

Bankacılık sektörünün 2016 yılı Ocak-Ağustos döneminde net karı yüzde  63,4 artışla 26,55 milyar TL olarak gerçekleşti.

İLK YERLİ HİBRİT 'C-HR' ÖTV İNDİRİMİYLE GELİYOR

Elektrikli otomobillere uygulanan vergi indirimi yeni düzenlemeyle hibrit araçlara da geldi. Motor hacmi 1.8 lt'yi geçmeyen hibrit araçlarda ÖTV % 90'dan % 45'e indirildi. Teşvikten en fazla önümüzdeki ay satışa çıkacak yerli SUV ve hibrit Toyota C-HR modeli etkilenecek.

ÖZELLEŞTİRMEDE ENERJİ MODELİ

Özelleştirmelere en büyük katkıyı enerji sektörü yapacak. Özelleştirme İdaresi Başkanı Mehmet Bostan, açık eksiltme yöntemiyle fiyat yarıştırılarak gerçekleştirilecek yeni nesil özelleştirmenin ilk olarak Çayırhan-B linyit sahası için uygulanacağını söyledi.

TANAP’IN FİNANSMANI YILSONUNA BİTER

Temel atma töreni 17 Mart 2014'te yapılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Haziran 2018 sonunda tamamlanarak Türkiye'ye ilk gaz teslim edilecek.

VODAFONE TÜRKİYE'NİN YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu, Asya, Pasifik (AMAP)  Bölge Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray, Yönetim Kurulu Başkanı oldu.     

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI FENERBAHÇE’NİN

32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 77-69 mağlup ederek 6. kez kupanın sahibi oldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894