• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İzmir 15 °C

Türkiye Gündemi 7 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 7 Ekim 2016
Van'ın Gürpınar İlçesi'nde askerler karayolunda patlayıcı taraması yaparken, PKK'lı teröristler menfeze yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

VAN'DA SALDIRI: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde askerler karayolunda patlayıcı taraması yaparken, PKK'lı teröristler menfeze yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRK VARLIĞI ORADA KALMAYA DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım, Irak Meclisinin kararıyla ilgili, "Irak hükümeti, Bağdat ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ'la mücadele için, bölgedeki demografik yapının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecek." dedi.

İSTANBUL'DA KARAKOL YAKININDA PATLAMA

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında patlama oldu, saldırıda 10 kişi yaralandı. İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısını düzenlediği iddiasıyla aranan PKK'lı terörist, sahte kimlikle kaçmaya çalışırken Aksaray ilinde yakalandı.

YARGITAY’DAN ÇETİN DOĞAN VE ENGİN ALAN KARARI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında yargılanıp beraat eden Çetin Doğan ve Engin Alan'ın da aralarında olduğu 6 ismin beraat kararının bozulmasını talep etti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: BU MİLLETİN TAMAMI FETÖ DENİLEN ÇETENİN MAĞDURUDUR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "FETÖ mağdurları" şeklinde bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bir mağdur varsa bu milletin tamamı FETÖ denilen çetenin mağdurudur." dedi.

AK PARTİLİ ÇONKAR: PUTİN’İN ZİYARETİ STRATEJİK ANLAMDA ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı AK Partili Ahmet Berat Çonkar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 10 Ekim’de gerçekleşecek Türkiye ziyaretinin stratejik anlamda önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile Rusya’nın Suriye konusunda ortak bir anlayış oluşturması gerektiğini söyledi.

CHP'DEN 'BÜYÜK FELAKET' UYARISI: ABD ONAY VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Bağdat'ın TSK'yi 'işgalci' olarak nitelemesinin ABD'nin bilgisi ve onayı dâhilinde olduğunu söyledi, 'mezhep savaşı' uyarısında bulundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

TÜRKİYE SINIRINDA BÜYÜK PATLAMA: ÖLÜ SAYISI 35'E YÜKSELDİ

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentinde, Özgür Suriye Ordusu'nun nöbet değişimi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi

PENTAGON'DAN 'TÜRK ASKERİ İLLEGAL' SÖZÜNE YALANLAMA

ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian'a atfedilen 'Türk askerinin Irak'taki varlığı illegal' şeklindeki ifadenin "açık bir şekilde ve tamamen yalan" olduğunu bildirdi.

ABD: TÜRKİYE’NİN MUSUL’DAKİ ROLÜ IRAK YÖNETİMİNE BAĞLI

Ankara-Bağdat krizi tezkere kararı sonrası iyice gerilirken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner konuya ilişkin olarak “Türkiye’nin Irak’taki rolü hakkında konuşmak Iraklılar’a ve Irak hükümetine bağlı. Türkiye’nin Irak’taki rolü ne ise, bunun Irak hükümetiyle koordine edilmesi önemli” dedi.

İBADİ'DEN 'TÜRK ASKERİ' AÇIKLAMASI

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak'ın egemenliğinin kırmızıçizgileri olduğunu ve hiçbir komşu ülkeyle ihtilafa düşmek istemediklerini söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN ARSLAN: MAHMUTBEY GİŞELERİNDEKİ ÇALIŞMA 45 GÜNDE TAMAMLANACAK

Mahmutbey gişelerinde trafik yükünün hafifletilmesi için başlatılan çalışmalar hakkında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmanın 45 günde tamamlanacağını söyledi.

İŞSİZE 2 BİN TL MAAŞ GELİYOR

Hükumet, işsizlik maaşında müjde hazırlığında. İşsiz kalanlara 15 ay süreyle 2 bin liraya varan maaş ödenmesi üzerinde duruluyor. İşsizlik maaşı alabilmenin şartları da azaltılıyor.

BAKAN ALBAYRAK: YERLİ KÖMÜR VE GÜNEŞ ENERJİSİNDE İHALELERİ YAPACAĞIZ

Enerjisa'ya ait Toroslar ve Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Her sene yüzde 4-5 büyüyerek önümüzdeki 10 yılda, 50 bin megavat yatırım ihtiyacının oluşacağı bir sürece doğru gidiyoruz. Yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yılsonuna kadar iki ihaleyi gerçekleştireceğiz." dedi.

TÜRK MÜTEAHHİTLERDEN BAHREYN'E DEV ŞEHİR

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman: "Bahreyn'de yaptığımız görüşmelerde bir süredir beklediğimiz, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık"

"ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞLAR 2017'DE YÜZDE 9 ARTACAK"

Yönetim ve insan kaynakları  danışmanlığı şirketi Korn Ferry Hay Group'un araştırmasına göre, Türkiye  genelindeki özel şirketler, gelecek yıl maaşlarda ortalama yüzde 9 zam yapacak. 

DOĞUŞ GRUBU LEİCA'YI TÜRKİYE'YE GETİRDİ

Doğuş Grubu ünlü fotoğraf markası Leica ile önemli bir ortaklığa imza attı. Hedef, Leica yerleşkesinde yeni Ara Güler'ler yetiştirmek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRKİYE, UKRAYNA İLE BERABERE KALDI

A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna'yı konuk etti. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894