• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İzmir 22 °C

Üretici Kadın Pazarı, Salihli’de Şenlik Havası Yarattı

Üretici Kadın Pazarı, Salihli’de Şenlik Havası Yarattı
Salihli TSO Kadınlar Birliği’nin geleneksel Üretici Kadın Pazarı’na yoğun bir katılım yaşandı.

ÜRETİCİ KADIN PAZARI, SALİHLİ’DE ŞENLİK HAVASI YARATTI

Salihli TSO Kadınlar Birliği’nin geleneksel Üretici Kadın Pazarı’na yoğun bir katılım yaşandı. Laminarya Cafe’nin bahçesindeki 101 stantta el emeği göz nuru eserlerini satışa sunan Salihlili kadınlar, bir yandan satış yaparken, diğer yandan da yeni bağlantılar kurdu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) Kadınlar Birliği, hemcinslerini maddi ve manevi yönden destekleyen organizasyonlardan birine daha imza attı. 101 kadının stant açtığı açık havadaki etkinliğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, Salihli Kaymakamı Levent Kılıç, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı M. Süreyya Karaoğlu, Salihli Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile Salihli halkı katıldı.

Stantları dolaşarak satışa sunulan ürünleri yakından inceleyen ve kadınlarla sohbet eden Manisa Valisi Deniz, sunulan börek ve tatlıların da tadına baktı. Yapılan açılış konuşmasında Üretici Kadın Pazarını düzenleyen Salihli TSO Kadınlar Birliği’ni ve katılımcıları kutlayan Deniz,  “Nasıl ki kuş tek kanadıyla uçamazsa, toplulukların gelişimi de tek taraflı olamaz. Gelişebilmek için kadınlar ve erkekler omuz omuza çalışmalıdır. Kadınların yüzde 25-30’lar düzeyinde olan istihdama katılım oranının yüzde 50’lere ulaşması gerekir. KOSGEB desteklerinden yararlanarak, bu oran artırılabilir.” dedi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de yaptığı konuşmada, kadınların sosyal hayatta ve iş yaşamında daha fazla yer alması konusuna vurgu yaptı. Kadınların üretken olduğunu ama bu üretkenliği maddi kazanca dönüştüremediğini belirten Yüksel, şunları söyledi:“Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Üretici Kadın Pazarı’nda stant açan Salihlili kadınlar, evlerinde ürettikleri el işleri ve pasta- böreklerle aile bütçelerine katkı sağlamaktadır. Bu etkinliğin kadınlara ufuk açtığına inanıyorum. Bununla birlikte bu etkinlik, Salihli TSO Kadınlar Birliği’nin burs sağladığı 15 üniversiteli kız öğrencinin de masraflarına destek olmaktadır. Kadınlar Birliği’ni bu güzel etkinlik için yürekten kutluyorum.”

Gece boyunca devam eden Üretici Kadın Pazarı etkinliğinde canlı müziğin yanı sıra çeşitli aktiviteler de düzenlendi. // EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894