• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 22 °C

Alevi iftarında Fanatizm uyarısı!

Alevi iftarında Fanatizm uyarısı!
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, dünyanın bazı bölgelerinde insanlar zulüm görürken bazı bölgelerinde ise insanların refah seviyesinin çok yüksek o
İZMİR MİLLETVEKİLİ NESRİN ULEMA’DAN ALEVİ İFTARINDA FANATİZM UYARISI!
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, dünyanın bazı bölgelerinde insanlar zulüm görürken bazı bölgelerinde ise insanların refah seviyesinin çok yüksek olmasının büyük bir tezat olduğunu vurguladı ve kör fanatizme, bireyselliğe dikkat çekti. 
 
Evrensel Alevi Bektaşi Birliği'nin İzmir’de verdiği ve bir ilke sahne olan iftar programına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, günün anlam ve önemini belirten etkili bir konuşma yaptı. 
 
Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın yanı sıra Müftü, Alevi Dedeleri, Bektaşi Babaları, Caferi Alevileri, Katolik, Ortodoks, Protestan din adamları ve Hahamların katıldığı iftarı “Aslında bu coğrafyanın, toplumumuzun bir özetini bugün bu salonda buluşturduk” sözleri ile özetleyen Ulema, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki semavi dinler hayatı biçimlendirdiği için vazgeçilmezdir. Bu farklılıkları ve hayata anlam katan bu değerleri korumak ve bunu bir insan hakkı olarak görmek hepimizin üstlenmesi gereken en önemli görevlerden biri. Bunu yapamazsak yeryüzünde yaşayan hiçbir canlının hakkını ve hukukunu savunamayız” dedi. 
 
“Bizler ‘Yaratılanı yaratandan ötürü severiz’ anlayışıyla bu anlayışı yaşamayı ve yaşatmayı misyon edinmiş insanlarız” hatırlatmasında bulunan Ulema, “Bu tecrübe sayesinde de bu coğrafyada yüzyıllardır tüm semavi dinlerin mensupları, bütün dünyaya örnek teşkil edecek barışın, hoşgörünün nasıl yaşatılabildiğini somut bir şekilde ortaya koyan bir tarihin de sahibiyiz. Bu tarihi tecrübe sayesinde Türkiye, bulunduğu coğrafyada barış ve kardeşliğin de en büyük teminatı olmuştur bugüne kadar” diye konuştu.  
 
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, bir insanlık bahçesiyle eğer karşılaşıyorsanız mutlaka o bahçede Türkiye’den, bu topraklardan bir koku ve bir renk vardır” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Ulema, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
“Bütün bunlara rağmen bu coğrafyada bazı toplumlar zulüm görüp eziyet çekerken, bazı toplumlar da huzur ve refah içerisinde yaşamakta. Aslında insan olarak hangi ülkede yaşıyorsak yaşayalım, hangi dine mensup olursak olalım eğer söyleyecek bir sözümüz varsa, o da bu insanlık dramına karşı insanın hak ve hukukunu koruyacak, adaleti koruyacak şekilde korkmadan, çekinmeden bunu söylemek ve bunu düzeltmenin mücadelesini vermek olmalıdır.” 
 
“İnanıyorum ki dünyayı saran bu bireysellik, bu kör fanatizm insanlık değerlerini, medeniyet değerlerini asla yok edemeyecek. Bu değerleri yaşatma görevi de tüm insanlığa düşüyor. Bu güzel organizasyondan dolayı, sonsuz keyif aldığım, benim için de bir ilkti, daha önce böyle bir davet almamıştım, bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894