• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 15 °C

Aliağa HAKKI'nı İSTİYOR

Aliağa HAKKI'nı İSTİYOR
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP’de PM’de Aliağa Belediye başkanlığı için Barış Eroğlu’nun açıklanması tartışmaları beraberinde getirdi. Sosyal medya, internet siteleri ve televizyonlarda gece geç saatlere kadar Hakkı Ülkü’nün Aliağa Belediye başkan adayı oldu

ALİAĞA HAKKI’NI GERİ İSTİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP’de PM’de Aliağa Belediye başkanlığı için Barış Eroğlu’nun açıklanması tartışmaları beraberinde getirdi. Sosyal medya, internet siteleri ve televizyonlarda gece geç saatlere kadar Hakkı Ülkü’nün Aliağa Belediye başkan adayı olduğu yazılıyordu. Gece geç saatlerde ismin değiştirildiği iddiası Aliağa’da şok etkisi yarattı.


Aliağa Hakkı'nı Geri İstiyor paylaşan: egeplay

Parti meclisinin almış olduğu karar CHP’nin resmi internet sitesinde yayınlanmasının ardından Hakkı Ülkü taraftarlarını harekete geçirdi. Kararın gözden geçirilmesi için başlatılan imza kampanyası ve yapılan protesto ile genel merkeze tepkilerini dile getirdiler.

Aliağa’da demokrasi ayıbına son vermek adına Hakkı Ülkü’ye destek başlığıyla sosyal medya üzerinde organize edilen miting ile Hakkı Ülkü’ye destek verenler Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldiler.

Meydanda sık sık “Aliağa aşkıyla,herkes hakkıyla", “Aliağa uyuma hakkına sahip çık!", “Aliağa hakkını geri istiyor” sloganları atan Hakkı Ülkü taraftarları basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Salih Karadayı okudu.

ALİAĞALILAR BUNU HAKARET SAYAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “ ya bu liste ya ben” dayatması ile isimlerin değiştirildiğini  belirterek şöyle konuştu “Hiçbir demokratik toplumda görülemeyecek bu karar, güçlü emek örgütlerine sahip,  demokratik refleksi üst düzeyde olan Aliağa halkının kabul edeceği bir karar değildir. Kentle ilgili birçok kararı “demokrasi platformu” adı verilen  bileşenleri ile alma geleneği olan Aliağalılar bunu kendilerine hakaret sayar. Kendisini partinin üstünde gören ve Aliağa halkını hiçe sayarak aday belirleme lüksüne  hiç kimse sahip olamaz” dedi.

ALINAN KARARDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR

Aliağa halkının iradesinin hiçe sayıldığı kararın derhal değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kadayı “Bu karara müdahale edenler bu kararın altında kalacaktır. Halkımız bunu yapanları affetmeyecektir. Bu çağrı ile ilçe,il örgütümüze genel merkezimize sağduyulu davranma çağrısı yapıyoruz.” dedi.

ALİAĞA HALKI İSTEDİ ADAY ADAYI OLDUM

Alanda bulunanlara hitaben bir konuşma yapan Hakkı Ülkü Aliağa halkının çok istemesiyle aday olduğunu ifade ederek şöyle konuştu “Halkımız dedi ki burada bir belediye yönetimi var. Bu belediye bu işi yapamıyor. Çeşitli şekilde belediye hakkında dedikodular var. Belediye mafyalaştı denildi. Bende sizlerin bu söylemlerine kulak vererek aday adayı oldum.  Halkımıza nasıl bir belediye anlayışı olmalının yerine nasıl bir belediye yapılmamalı şeklinde bir tercih yaptılar. O tercihi huzurunuzda kınıyorum” dedi.

İZMİR’DEKİ ZAT DEVREYE GİRDİ

Genel merkezde PM’de yaşananları anlatan Ülkü “Aliağa'da yapılan beş ayrı anketin hepsinde yüzde 60 ila 75 aralığında ben çıktım. Genel Merkez aday belirleme komisyonunda 5-0 ben çıktım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki 18 kişilik Merkez Yürütme Kurulu’ndan oybirliği ile yine ben çıktım. Ve son aşama olan Parti Meclisimize benim adım gönderildi. Bu noktadan sonra İzmir’deki zat devreye girerek, benim adımı değil de, şu an atanan arkadaşımızın adını tek isim olarak sunulmasını sağlıyor. Benim ismim Parti Meclisi’nde sunulmuş olsaydı en az 40 oyla Aliağa’nın adayı ben gösterilecektim. Tüm bu ayak oyunlarına karşı şimdi soruyorum sizlere bu durumda ne yapardınız? Ben ve bana destek veren arkadaşlarımız buna tepki gösterdiği için buradayız.”

YÖNÜMÜ ALİAĞA HALKI BELİRLEYECEK

Aliağa halkının yoğun isteğiyle aday olduğunu gelinen bu noktadan sonra halkın kararının belirleyici olacağının altını çizen Ülkü “ Beni bir yere götürecekse Aliağa halkı götürür. Bana bir yerde dur diyecekse yine Aliağa halkı söyler. Bundan sonraki yol seçim hareketler size bağlıdır. Gerekli onayınızı bekliyorum” dedi.

Hakkı Ülkü’yü destekleyenler sloganlar eşliğinde CHP Aliağa ilçe binasına yürüyüşe geçti.

HESABI MUTLAKA SORULACAK

Parti önünde de konuşma yapan Ülkü 92 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’de parti içi demokrasinin işlemesini istediklerini söyledi. Aday ismi belirleme sürecinde önlerini tıkayan insanların gelecek zamanlarda hesabının sorulacağını belirtti.

BUNUN ADI DİKTATÖRLÜKTÜR

Parti içi demokrasinin olmadığı yerlerde tek adamlığa doğru gidileceğinin atını çizen Ülkü “Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının bura ve diğer ilçelerde yaptığı gibi. Bunun adı diktatörlüktür, bunun adı tek sesliliktir. Bu da sosyal demokrat bir parti olan CHP’ye yakışmayan bir durumdur. Bu davranışları bir gün düzelteceğiz. Ben Salı inanıyorsam siz de inanın” dedi.   

TAHAMMÜL EDEMİYORUM

Merkez yönetim kurulundan oy birliği ile çıkan kararın parti meclisine gelmeyerek başka adayın sunulmasına tahammül edemediğini belirten Hakkı Ülkü “Sadece benim değil Aliağa’daki tüm CHP’lilerin  kırılan onurumuzu, prestijimizi, tekrar geri almak adına biz, sizler, imzalarla bizde giderek kendimizi ifade etmek düşüncesindeyiz. Buna itibar ederlerse bir yanlışı düzeltmiş olacaklar. İtibar etmezlerse sizin yönlendirmeniz ile nereye gidilecekse oraya gideceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından grup alkışlarla dağıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894