• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Aliağa'da Şiddete DANSLI Eylem

Aliağa'da Şiddete DANSLI Eylem
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Tüm dünyada kadına karşı şiddetin durması amacıyla başlatılan "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyasına Aliağa’lı kadınlardan destek geldi. Bu yıl Türkiye’de ilk kez yapılan, yaklaşık 15 yıldır devam e

ALİAĞA’DA KADINLAR ŞİDDETE DANSLA DUR DEDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /

ALİAĞA’DA KADINLAR ŞİDDETE DANSLA DUR DEDİ

Tüm dünyada kadına karşı şiddetin durması amacıyla başlatılan "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyasına Aliağa’lı kadınlardan destek geldi.  Bu yıl Türkiye’de ilk kez yapılan, yaklaşık 15 yıldır devam eden ve 1 milyar kadına ulaşması beklenen etkinlik çerçevesinde Aliağa’lı kadınlar Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek şiddete danslarla dur dediler.

Gencinden yaşlısına Demokrasi Meydanı’nda toplanan kadınlar son zamanların hit şarkıları ile dans etmeye başladılar. Kadınların bu anlamlı eylemine duyarlı erkeklerde destek verdi. Yaklaşık bir saat süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıldığı etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Hülya Güven , CHP Aliağa ilçe Başkanı Özlem Şanoğuzhan, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Bir süredir kadına şiddete hayır etkinliğine hazırlanan Bihter Top'un yönetiminde Melike Çevikel, Ezgi İnan, Sibel Ülkü, Gizem Hıdır, Nevin Develi'den oluşan Dans gurubu birbirinden güzel dansları ile meydana gelen kadınları coşturdu. Etkinlikte kadınların coşkusu özellikle tüm dünyada izlenme rekorlarını alt üst eden, son günlerin fenomen şarkısı gangnam style ile zirveye ulaştı.Kadınların ilginç dans figürleri ile eşlik ettiği etkinlikte Beyaz balonlar dağıtıldı. İlgi ile izlenen etkinliğin sonunda  CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven , CHP Aliağa ilçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve etkinlik organizasyonunda emeği geçen kadınlar barışın simgesi Beyaz güvercinleri uçurdular. Yaklaşık bir saat süren etkinliğin ardından kadınlar dağıldı.

ALİAĞA CEZA İNFAZ KURUMLARI KAMPÜSÜ’NDE  KADINA YÖNELİK ŞİDDETE "DANSLI" PROTESTOİzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlü kadınlar, "One Billion Rising/Bir milyar ayaklanıyor" etkinliği kapsamında "kadına yönelik şiddeti" dansla protesto etti.İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlü kadınlar, "One Billion Rising/Bir milyar ayaklanıyor" etkinliği kapsamında "kadına yönelik şiddeti" dansla protesto etti.Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde yer alan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki kadın mahkumlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı.Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Aliağa Belediyesi işbirliğiyle kampüs içerisindeki spor salonunda konser gerçekleştirildi. Konser sonrasında tutuklu ve hükümlü kadınlar "Bir milyar ayaklanıyor" etkinliği kapsamında dans ederek "kadına yönelik şiddete" tepki gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894