• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İzmir 18 °C

Aziz Kocaoğlu Bu Habere Çok Bozulacak!

Aziz Kocaoğlu Bu Habere Çok Bozulacak!
Yeni Vizyon Gazetesi

Bölge ve strateji planı üzerine çalışma yapmak için Eskişehir’e giden İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama bölümü 3. sınıf öğrencileri, Türkiye’de Belediyecilik konusunda parmakla gösterilen Eskişehir’in başarılı Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i de  ziyaret etti.

yilmaz-buyukersen-.jpg

İZMİRLİ ÖĞRENCİLER DOĞRU ADRESE BAŞVURDU

“Eskişehir’den şehircilik dersi almaya geldik” diyerek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kapısını çalan İzmirli öğrenciler, şehircilik gelişimi hakkında Başkan Büyükerşen’den bilgi aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinden sonra benzer bir çalışma için Eskişehir’e gelen İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencilerini Belediye Meclis Salonunda kabul eden Başkan Yılmaz Büyükerşen,  Eskişehir’in modern kentleşme noktasında örnek bir şehir haline gelmesindeki başarı öyküsünü ve deneyimlerini İzmirli öğrencilerle  paylaştı.

BAŞARI ÖYKÜSÜ  

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Büyükerşen, 4 dönemdir başkanlık görevini yürüttüğünü ancak Eskişehir’in şehir planlaması için üniversite döneminden beri akademisyenlerle çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Doksanlı yıllarda şehrin akademisyenleri olarak sürekli toplantılar düzenleyerek sorunları ve eksiklikleri tespit ettik. Bu toplantılara şehirde söz sahibi insanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar da katılırdı. O yıllarda tespit ettiğimiz sorunların tümü Belediye Başkanı olduğum dönemde karşımıza çıktı. Eskişehir’in en büyük sorunlarından biri olan Porsuk Projesi’ni tamamlayarak bugün Eskişehir’i bir turizm kenti haline getirdik.”

ÖĞRENCİLERDEN ESKİŞEHİR’E TAM NOT

Hayata geçirdikleri diğer projeler hakkında da öğrencileri bilgilendiren Başkan Büyükerşen, ders konusu olarak Eskişehir’i seçtikleri için öğrencilere teşekkür etti. Kendilerini kabul ettiği için Başkan Büyükerşen’e teşekkür eden Doç. Dr. Semahat Özdemir, öğrencilerin Eskişehir’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Öğrenciler ise Eskişehir’i seçmelerinde Yılmaz Büyükerşen isminin büyük etkisi olduğunun altını çizerek Eskişehir’i gezdiklerinde şehrin kültür, sanat ve turizm kenti olduğunu gördüklerini ifade etti.

MANİDAR BULUNDU

İzmirli öğrencilerin şehircilik dersi almak amacıyla Eskişehir’e gitmesi sosyal medyada günün konusu oldu. İzmir’in şehircilik konusundaki içler acısı hali yıllardır gündemden düşmezken, öğrencilerin İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu yerine Yılmaz Büyükerşen’in kapısını çalması çok manidar bulundu.

İZMİR’E DAVET VAR 

İzmirli öğrencilerin araştırma yapmak üzere Eskişehir’e gitmelerine karşılık olarak;  Eskişehirli öğrencilere de iadeyi ziyaret çağrısında bulunan sosyal medya kullanıcılarından, “Eskişehir’de öğrenim gören öğrencilerimiz de bir kentin şehircilik anlamında nasıl batırılabileceğini öğrenmek isterlerse, onları da mutlaka İzmir’e bekleriz. Hatta bu konuda en sağlıklı bilgiyi de Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan alabilirler” şeklinde birbirinden ilginç yorumlar da geldi.

BELEDİYE BAŞKANI’NIN HARMAN OLDUĞU YER

Sosyal medya paylaşımlarında, “Gençlerimiz Belediye Başkanının harman olduğu yerde, İzmir’de yaşıyorlar ama şehircilik dersi için buradan kalkıp hiç üşenmeden Eskişehir’e gidiyorlar” şeklinde ifadeler kullanarak, öğrencilerin Eskişehir’i ziyaret etmelerini ironik bir yaklaşımla değerlendirenler de oldu.  

KOCAOĞLU GİTSİN, BÜYÜKERŞEN GELSİN

Öğrencilerin şehircilik araştırması amacıyla Eskişehir’i ziyaret etmeleri haberi üzerinden başlayan yorumlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar uzandı. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözüne atıfta bulunan İzmirli vatandaşlar, bir dahaki yerel seçimde Yılmaz Büyükerşen’in İzmir’den, Aziz Kocaoğlu’nun ise Eskişehir’den aday gösterilmesi yönünde Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu.

izmir-02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894