• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

Binali Yıldırımdan Aliağalılara EMİR Tekrarı

Binali Yıldırımdan Aliağalılara EMİR Tekrarı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa başta olmak üzere adaylara yönelik tepkileri değerlendiren AK Parti Büyükşehir adayı Yıldırım, "AK Parti’nin kuruculuğunu yaptım. 11 sene bakanlık yaptım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor hizmetlere imza attım.

BİNALİ YILDIRIM’DAN EMİR TEKRARI “KİMİ GÖSTERMİŞ İSEK ONA OY ATILACAK “

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa başta olmak üzere adaylara yönelik tepkileri değerlendiren AK Parti Büyükşehir adayı Yıldırım, "AK Parti’nin kuruculuğunu yaptım. 11 sene bakanlık yaptım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor hizmetlere imza attım. Genel Başkanım, Başbakanım, (İzmir’e gideceksin, belediye başkanı adayı olacaksın) dedi. Ben de 'Başım, gözüm üstüne' dedim. 'Ben bakanım, ben niye gideyim' demedim. Bizde görev verilince eyvallah, verilmeyince 'Olmaz' demek yok. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Partimizin verdiği görev, bizim için en büyük onur vesilesidir. Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum" diye konuştu.

İzmir'in 10-15 yılda çok kan kaybettiğini, kente dinamizm kazandıran bütün paydaşlarla birlikte yerel yönetim anlayışını farklı bir aşamaya taşıyacaklarını dile getiren Yıldırım, vatandaşlardan destek istedi. Kentin geçmişi itibariyle ticaretin öncüsü bir şehir olduğunu, ilin sahip olduğu tüm özellikler ve potansiyeliyle ihracatta, ekonomik canlılıkta İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci şehir olmasını istediklerini ifade eden Yıldırım, "İstanbul 34'dür, ardından gelecek olan 35 İzmir olmalıdır. Bu İzmir'in hakkıdır. Bunun için iş başına gelir gelmez düğmeye basacağız. Başkaları gibi verdiğimiz sözleri unutmayacağız. İzmir'in gelişimi için gece-gündüz çalışacağız" şeklinde konuştu.

“İşimiz hizmet, gücümüz millet” diye yola çıktıklarını, kendileri için siyasetin halka hizmet olduğunu vurgulayan Yıldırım, vurmakla, kırmakla işlerinin olmadığını, işlerinin sevgi, samimiyet, saygı olduğunu kaydetti. Türkiye’de 11 yıldır yaptıklarının bundan sonra yapacaklarının ispatı, teminatı olduğunun altını çizen Yıldırım, “Söz vererek verdiğimiz sözleri yerine getirmeden karşınıza gelenlerden değiliz. Verdiğimiz sözü sonuna kadar yerine getirenlerin arasında sizlerden biri olarak karşınızdayız” diyen Yıldırım, bir önceki seçimde Menemen’de 29 çalışmanın sözünün verildiğini ancak bir tanesinin bile yapılmadığını söyledi.

İlçede faaliyet gösteren bir firmayı da ziyaret eden Yıldırım, belediyelerin ve belediye başkanlarının işinin çöp toplama, kaldırım yapma, refüjlere çiçek dikmekle sınırlı kalma döneminin bittiğini, yerel yönetimlerin kentlerin kalkınması, ekonomik canlılığın artırılması için de sorumluluk alması gerektiğini düşündüklerini belirtti. İzmir'in 10-15 yılda çok kan kaybettiğini, kente dinamizm kazandıran bütün paydaşlarla birlikte yerel yönetim anlayışını farklı bir aşamaya taşıyacaklarını dile getiren Yıldırım, kentin geçmişi itibariyle ticaretin öncüsü bir şehir olduğunu, ilin sahip olduğu tüm özellikler ve potansiyeliyle ihracatta, ekonomik canlılıkta İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci şehir olmasını istediklerini ifade ederek,

"İstanbul 34'dür, ardından gelecek olan 35 İzmir olmalıdır. Bu İzmir'in hakkıdır" diye konuştu. Yıldırım daha sonra Menemen Ticaret Odası'nda ilçedeki muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.
Kurtuluşumuz 9 Eylül değişim günü 30 Mart!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum" dedi. Aliağa'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde coşkulu kalabalıkça karşılandı. Etkinlikte konfetiler ve havai fişekler atıldı. Yıldırım da partililere karanfil dağıttı. Yeniden aday gösterilmeyen eski belediye başkanı Tansu Kaya ve AK Parti’nin Aliağa Belediye Başkan adayı İbrahim Ethem Yorulmaz’a yönelik sloganların atılması üzerine, kürsüde bütün aday adayları konuşma yaptı. İbrahim Ethem Yorulmaz, “Tansu başkan da Uğur başkan da Yaşar başkan da bizim. Bizim bizden başka kimsemiz yok. 30 Mart’ta hep birlikte olacağız” dedi. Tansu Kaya ise partinin kurulduğu günden beri iyi, kötü, tatlı günler geçirdiklerini, bugüne kadar hep birlikte zorlukları aştıklarını, bundan sonra da birlikte aşacaklarını dile getirdi. Kaya, “Biz bu partinin insanıyız. Başka gidecek yerimiz yok. Bölen, parçalayan olmayız. Eğer bir yanlışlık var ise bir yanlışlık görüyorsa vatandaş haklı tepkisini dile getirmiştir. Biz, partimizin emrindeyiz. Bundan sonra bize verilecek görevlerde sonuna kadar partimizin arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise Aliağa’daki coşku karşısında, çok etkilendiğini belirtti.

"AK Parti, kişilerin, isimlerin partisi değildir. AK Parti, hizmetin partisidir" diyen Yıldırım, Tansu Kaya ve İbrahim Ethem Yorulmaz’ın kendisinin can kardeşi olduğunu söyledi. Seçimlerde aday adayı olanların hepsinin birbirinden kıymetli kişiler olduğunu ancak bir tane adayın belirleneceğini dile getiren Yıldırım, "O adayımız da belirlendi. Aliağa’da 30 Mart seçimlerinde AK Parti'yi tekrar iktidara getirmek için adayımız İbrahim Ethem Yorulmaz’dır" dedi. Bu sözler üzerine kalabalığın bir bölümü, alandan "Tansu Kaya" sloganları atarak ayrıldı. Aliağa’da AK Parti’yi iktidara taşıyacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bugün bir bayrak değişimi dönemidir. Tansu kardeşimiz, bu ilçede büyük hizmetler yapmıştır, şimdi de bayrağı İbrahim Ethem Yorulmaz’a devredecek. Bize düşen, adayımızın arkasında kenetlenip, mutlak başarıyı Aliağa’da elde etmektir. Bizim anlayışımızda ben yok, biz varız. AK Parti var. Ben yoksam, dünya yok demeyiz. AK Parti'nin bayrağı altında kararlılıkla geleceğe ilerleriz. Biz ömrünü, bu millet için hiçe saymış her türlü tehdide her türlü tehlikeye göğüs germiş bir genel başkanın, Recep Tayyip Erdoğan’ın elemanlarıyız” diye konuştu.

"Gözüm başım üstüne dedim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da değinen Yıldırım, şunları söyledi: "Biz, bir ekibiz. Biz diyerek bugünlere geldik. AK Parti’nin kuruculuğunu yaptım. 11 sene, AK Parti iktidarında bakanlık yaptım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde rekor hizmetlere imza attım. Genel Başkanım, Başbakanım, (İzmir’e gideceksin, belediye başkanı adayı olacaksın) dedi. Ben de 'Başım, gözüm üstüne' dedim. 'Ben bakanım, ben niye gideyim' demedim. Bizde görev verilince eyvallah, verilmeyince 'Olmaz' demek yok. Bizim kültürümüzde bu yoktur. Partimizin verdiği görev, bizim için en büyük onur vesilesidir. Bu şehirde belediye başkanı olmak için yarışmaktan çok büyük mutluluk, gurur duyuyorum. İnşallah Aliağa’da başkan adayımız Yorulmaz, büyükşehirde de biz, bayrağı en yükseğe taşıyacağız.”

Binali Yıldırım, Aliağa’nın 14 ilden daha büyük bir ilçe olduğunu, Türkiye’deki ilçeler arasında da Körfez ve İzmit’ten sonra 3. sırada geldiğini belirterek, ilçenin gelecek 30 yılının vizyonunu, gelişmesini planlayacaklarını ifade etti. İlçeyi hava ve çevre kirliliğiyle yaşanmaz hale getirmeye kimsenin hakkının olmadığını dile getiren Yıldırım, 30 Mart’tan sonra ilk işlerinin, hava kirliliğini ortadan kaldıracak her türlü tedbiri almak olduğunu bildirdi. Yıldırım, Kuzey Otoyolu'nun yapımına başladıklarını, Menemen’e kadar geldiklerini, raylı sistemi Aliağa’dan Bergama’ya kadar uzatacaklarını, Aliağa’yı İzmir’in kuzeyinin parlayan yıldızı yapmaya ahdettiklerini sözlerine ekledi. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’dür. İzmir’in değişim günü 30 Mart’tır” dedi. AK Parti Menemen İlçe Başkanlığı binasının balkonundan meydandaki vatandaşlara hitap eden Yıldırım, ilçenin İzmir’in tarihi, hafızası, tarımı, ticareti olduğunu, bu güzel ilçede vatandaşlara hizmet etmek için iki kuşak Menemenli olan ve ilçeye eğitimde, sağlıkta hizmet etmiş Mehmet Kaplangı ile hizmete talip olduklarını dile getirdi.

Yıldırım, şöyle konuştu: “İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’dür. İzmir’in değişim günü 30 Mart’tır. İzmir’de, Menemen’de değişim 30 Mart’tır. Zaten başkan da afişleri asmış. ‘Menemen değişecek’ diyor.Başkanı Allah söyletti. Merak etme başkan Menemenliler senin bu isteğini yerine getirecek. Menemen’i değiştirecek. Menemen’de yeni bir heyecan yeni bir hizmet aşkıyla iş başına gelecek, büyükşehir belediye başkan adayı ve Menemen’in tecrübeli adayı doktorumuzla beraber Menemen’de hizmet siyasetine yeni bir nefes, heyecan kazandıracağız.”

Vatandaşların kendilerini yaptıkları hizmetlerle çok iyi bildiğini, İzmir-Aydın otoyolunun adım adım Menemen’e doğru geldiğini ifade eden Yıldırım, otoyolun Sasalı’dan, Çiğli’den, Harmandalı’nda Koyundere’ye doğru adım adım ilerlediğini, 6,5 kilometrelik kısmının da ihalesinin yapıldığını, bu yıl içerisinde oranın da şekilleneceğini ifade etti.

“Siyaset eşittir halka hizmettir”

“İşimiz hizmet, gücümüz millet” diye yola çıktıklarını, kendileri için siyasetin halka hizmet olduğunu vurgulayan Yıldırım, vurmakla, kırmakla işlerinin olmadığını, işlerinin sevgi, samimiyet, saygı olduğunu kaydetti. Türkiye’de 11 yıldır yaptıklarının bundan sonra yapacaklarının ispatı, teminatı olduğunun altını çizen Yıldırım, “Söz vererek verdiğimiz sözleri yerine getirmeden karşınıza gelenlerden değiliz. Verdiğimiz sözü sonuna kadar yerine getirenlerin arasında sizlerden biri olarak karşınızdayız” diyen Yıldırım, bir önceki seçimde Menemen’de 29 çalışmanın sözünün verildiğini ancak bir tanesinin bile yapılmadığını söyledi. Hamasetle, husumetle siyaset yapmayacaklarını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: “Biz hizmetle siyaset yapacağız Gönüllere yol yapacağız. Sevgiyle, saygıyla, samimiyetle iş yapacağız. Bunun için burdayız. Birbirimizi seveceğiz. Birbirimizle aynı düşünmesek de birbirimizi seveceğiz. Çünkü bu topraklar bize ecdadımızın mirasıdır. Onların kanıyla canıyla bizlere teslim ettiği bu toprakları gelecek nesillerimize, gençlerimize aynı şekilde daha da kalkınmış olarak daha da müreffeh olarak teslim etmek bizim boynumuzun borcudur. Bu borcu işte ekip halinde birlikte yerine getireceğiz. Menemen’de Mehmet Kaplangı ile bu işi yerine getireceğiz. Şimdi Menemen’de başkanın da arz ettiği değişimi 30 Mart’ta yapmaya hazır mısınız.”

İlçede faaliyet gösteren bir firmayı da ziyaret eden Yıldırım, belediyelerin ve belediye başkanlarının işinin çöp toplama, kaldırım yapma, refüjlere çiçek dikmekle sınırlı kalma döneminin bittiğini, yerel yönetimlerin kentlerin kalkınması, ekonomik canlılığın artırılması için de sorumluluk alması gerektiğini düşündüklerini belirtti. İzmir'in 10-15 yılda çok kan kaybettiğini, kente dinamizm kazandıran bütün paydaşlarla birlikte yerel yönetim anlayışını farklı bir aşamaya taşıyacaklarını dile getiren Yıldırım, kentin geçmişi itibariyle ticaretin öncüsü bir şehir olduğunu, ilin sahip olduğu tüm özellikler ve potansiyeliyle ihracatta, ekonomik canlılıkta İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci şehir olmasını istediklerini ifade ederek, "İstanbul 34'dür, ardından gelecek olan 35 İzmir olmalıdır. Bu İzmir'in hakkıdır" diye konuştu. Yıldırım daha sonra Menemen Ticaret Odası'nda ilçedeki muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894