• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İzmir 21 °C

CHP Aliağa Kongreye Gidiyor

CHP Aliağa Kongreye Gidiyor
Genel seçimlerin ardından kongre sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisinde kongreler takvimi açıklandı. Takvime göre İlçe kongreleri 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında, İl Kongreleri de 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
CHP’DE TAKVİM AÇIKLANDI
 
Genel seçimlerin ardından kongre sürecini başlatan Cumhuriyet Halk Partisinde kongreler takvimi açıklandı. Takvime göre İlçe kongreleri 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında, İl Kongreleri de 11 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
7 Haziran Genel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından, daha önce genel seçimler sebebiyle bir yıl süreyle ertelenen Kongre süreci CHP’de start aldı. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından Haziran ayı içinde başlatılacağı duyurulan kongre sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin takvimde açıklandı.  CHP genel merkezi tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına gönderilen takvime göre süreç, 20 Haziran tarihinde üye listelerinin hazırlanmaya başlanması isteğiyle başlatılmış gözükürken, diğer önemli tarihler ise şöyle.
 
İŞTE TARİHLER
20 Temmuz Üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından gönderilmesi
28 Temmuz Üye listelerinin askıya çıkartılması
15 Ağustos Muhtarlık Bölgesi Delege ve Önseçmen seçimlerinin başlaması
28 Eylül İlçe Kongrelerinin başlama tarihi
25 Ekim İlçe Kongrelerinin bitiş tarihi
11 Kasım İl Kongrelerinin başlama tarihi
29 Kasım İl Kongrelerinin bitiş tarihi.
 
SERTER, KONGRELERDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ
 
Kongreler takviminin açıklanması ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş parti olan CHP’nin, demokrasinin en güzel meyvelerinden olan, demokratik seçimlerden çok daha güçlü çıkacağını belirterek, şunları söyledi
 
Parti örgütümüz genel seçimlerin ardından açıklanacak kongre sürecini heyecanla bekliyordu. Genel merkezimiz takvimi açıkladı ve artık tarihler belli. Bizler İzmir’de genel seçimler boyunca tüm örgütümüzle birlik beraberlik içinde, çok uyumlu bir çalışmaya imza attık. Biliyorum ki, kongre sürecinde da partimizdeki bu dayanışma artarak devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi ülkeye getiren parti olarak, demokrasinin en güzel kazanımlarından olan demokratik seçimlerden çok daha güçlü, yenilenmiş ve birliğini pekiştirmiş bir şekilde çıkacaktır. Takvim çok yeni açıklandı, elbette yönetim kurulumuzu, ilçe başkanlarımızı toplayarak tarihler konusunu ve süreci değerlendireceğiz. Bu kongre sürecinin hem partimize hem de ülkemize hayırlı olmasın diliyorum.
 
Cumhuriyet Halk Partisi kurultay tarihinin ise, İl Kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Genel merkezi tarafından açıklanacağı bildirildi.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894