• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Çocuklar Projelendirdi, Bergama Belediyesi Kitaplaştırdı

Çocuklar Projelendirdi, Bergama Belediyesi Kitaplaştırdı
Bergama Belediyesi başlattığı bir projede dereceye giren Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Yiğit Çetin’in “Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları” adlı projesini kitaplaştırdı.

ÇOCUKLAR PROJELENDİRDİ, BERGAMA BELEDİYESİ KİTAPLAŞTIRDI

 

Bergama Belediyesi başlattığı bir projede dereceye giren Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Yiğit Çetin’in “Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları” adlı projesini kitaplaştırarak, tüm ilk ve ortaokulların 3, 4 ve 5’inci sınıflarında dağıttı. Projesi’nin kitap olduğu sürprizi ile karşılaşan Yiğit ise sevincini gizleyemedi. Bergama Belediyesi 2 yıl önce 5-14 yaş arası çocuklarda proje kültürünü öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında “Çocuk Gözüyle Bergama Proje Yarışması” düzenledi. Yarışmaya 56 öğrenci 29 projeyle katıldı. Seçici kurul üç projeyi değerlendirmeye aldı. 11 yaşındaki 5/B sınıfı öğrencisi Yiğit Çetin’in projesi Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından genişletilerek, tüm ilk ve ortaokul öğrencilerini de projenin içine dâhil ederek kitaplaştırdı. Toplam 5000 adet basılan ve “Bergama Yöresi Çocuk Oyunları” adıyla çıkarılan kitabın dağıtımına Yiğit Çetin’in sınıfından başlandı.

5’İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİNE KİTAP SÜPRİZİ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ve proje uygulayıcısı Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı kitap dağıtımı Ulubatlı Hasan İlkokulu 5/B sınıfından başladı. Sınıfa elinde kitaplarla giren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Biz iki yıl önce Bergama Belediyesi olarak bir çalışma yaptık. Çalışmamızın adı ‘Çocuk Gözüyle Bergama’. Acaba çocuklar Bergama’da hangi projelerin yaşama geçirilmesini istiyor, dedik. Bize neler önerebilirler. Bu projeye Nisan 2014 yılında sizin yaşınızdaki arkadaşlarınız katıldı. Bize gelen projelerden 3 tanesini hayata geçireceğiz dedik. Bugün gelmemizin sebebi, sizin sınıfınızda olan arkadaşlarınızdan birisinin projesi derece aldı. O da Bergama’da Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları projesiyle Yiğit Çetin. O zaman 3’üncü sınıftaydı. Şimdi biraz daha büyüdü ve 5’inci sınıfa geldi. Kendisini kutluyorum” dedi.

BİRLİKTE OYNADILAR

Projesinin dereceye girdiğini ve bütün ilk ve ortaokullarda kitaplaştırılmış olarak dağıtılacağını öğrenen Yiğit Çetin ise çok mutlu olduğunu belirtti. Arkadaşlarının da tebrik etmesinin ardından küçük bir konuşma da İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz yaptı ve projede emeği geçenlerle birlikte Yiğit Çetin’i kutladı. Daha sonra Başkan Gönenç çocuklarla birlikte kitaptan seçerek “El elin üstünde kimin eli var” adlı oyunu oynadılar. 10 yaşında ki Yiğit Çetin ‘in “Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları” adlı projesinin yanı sıra, Yüzüncü Yıl İlkokulu öğrencileri Duru Çamlı ve Hale Nur Ergül’ün “Köyde Çocuk Olmayı Tadıyorum” ve yine Ulubatlı Hasan İlkokulu öğrencisi Esra Aydın’ın “Gezici Kütüphane” adlı projesinin de değerlendirilmeye alındığı belirtildi.

Bergama Belediyesi tarafından bastırılan ve 95 sayfalık ‘Bergama Yöresi Çocuk Oyunları’ adlı kitapta “Birdir bir”, “Köşe kapmaca”, “Uzuneşek”, “Çukur”, “Topaç”, “Yağ satarım”, “Hırsız polis”, “Mendil kapmaca” gibi 44 oyun bulunuyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894