• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İzmir 21 °C

Filistin Türkiye’ye iltihak etmeli...

Filistin Türkiye’ye iltihak etmeli...
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Filistin’in Türkiye’ye iltihak etmesi gerektiğini söyledi.
FİLİSTİN TÜRKİYE’YE İLTİHAK ETMELİ
Foça / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Filistin’in Türkiye’ye iltihak etmesi gerektiğini söyledi.
 
Partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendiren Kılıç, İsrail devletinin tarihin gördüğü en cani ve en terörist devlet olduğunu ifade etti. SP’li Kılıç, İsrail ve Filistin konusundaki sorunun çözümünü BM ve ABD’de aramanın ise cellâdından merhamet dilenmek olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinin yer aldığı bir barış gücü oluşturulması gerektiğini savunan Şerafettin Kılıç, “Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık dramını durdurmanın tek yolu İsrail’e yönelik acil bir müdahaledir. Bu barış gücü acilen Filistin’e konuşlandırılmalıdır. Ve bu güç İsrail’in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir teçhizat ile donatılmalıdır. İkinci bir adım olarak da, Filistin Türkiye’ye iltihak ettiğini açıklamalıdır. Filistin ve Türkiye aynı ortak geçmişin varisidir. Hatırlarsınız Sayın Cumhurbaşkanımız bir keresinde “Filistin’in tapusu bizdedir” demişti. Doğru söylemiştir. Gerçekten Filistin’in tapusu bizdedir. Ancak Filistin’in tapusu bizdedir diyenler tapusuna da sahip çıkmalıdır. Biz Filistin’e başkaları gibi bakamayız. Orada şehit olan her Filistinlinin vebali en çok bizim omuzlarımızdadır.” dedi. 
 
SÖZLÜ KINAMALARLA OLMAZ
AKP Hükümetinin Filistin ile ortak geçmişe ve şanlı tarihimize uygun bir politik duruş ortaya koyması gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Her zaman yaptığı gibi telefon diplomasileriyle, sözlü kınamalarla bu vahşet geçiştirilemez. Yaşadığımız bu süreçte Türkiye bir karar arifesindedir. Batı’ya ve ABD’ye uyduluk etmeye devam mı edecek, yoksa İslam dünyasına lider mi olacak. Zalimlere payanda mı olacak, yoksa mazlumların elinden tutup onlara öncülük mü yapacak. Son 200 yıldır dünyaya kan, gözyaşı, işgal, açlık, kaos ve sömürüden başka bir şey getirmeyen bir medeniyete eşbaşkanlık mı yapacak, yoksa adil bir düzen kurulması için mi çalışacak. AB kapılarında oyalanmaya devam mı edecek, yoksa İslam birliğini mi kuracak. Artık bunun kararını vermek zorundadır. Çünkü zaman kalmamıştır. Çünkü ateş kapımıza dayanmıştır.” şeklinde konuştu. 
 
ADINA DEĞİL, MÜCADELESİNE BAKARIZ
Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna da değinen Saadet Partili Kılıç, 19 Temmuz’da Ankara’da geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenleyeceklerini ve teşkilatlarla birlikte adayları değerlendireceklerini kaydetti. Milli Görüş’ün kişiler üzerinden değil, ilkeler ve prensipler üzerinden siyaset yaptığını bildiren Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendi ilke ve prensiplerimize göre ölçüp, biçip, tartacağız ve bir karara varacağız. Milli Görüş adamın adına değil, hak ve batıl mücadelesindeki duruşuna bakar.”
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894