• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 16 °C

Kenan Tanrıkulu İzmir'i Sordu

Kenan Tanrıkulu İzmir'i Sordu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ Son günlerde TBMM’yi önerge yağmuruna tutan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, TBMM’de 12 icracı Bakanlığa yazılı soru önergesi verdi.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İZMİR MİLLETVEKİLİ

AHMET KENAN TANRIKULU’NDANTBMM’DE İZMİR İÇİN ÖNERGE YAĞMURU

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/  Son günlerde  TBMM’yi önerge yağmuruna tutan  Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, TBMM’de 12 icracı Bakanlığa yazılı soru önergesi verdi. Önergelerinde İzmir’in 2007 yılından bu yana devlet yatırımlarından aldığı payları, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri soran Tanrıkulu, Ak Parti iktidarı tarafından İzmir adına sürekli farklı rakamlarla pembe tablolar çizilerek  hamasi söylemlerin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, açıklanan rakamların  ve söylemlerin ne kadar gerçekçi olduğunu öğrenmek amacıyla 12 ayrı  Bakanlığa yazılı soru önergesi verdiğini bildirdi.  Sağlık, Millî Eğitim, Ulaştırma, Enerji, Tarım, Spor gibi Bakanlıkların da aralarında bulunduğu 12 Bakanlığa; önerge veren Tanrıkulu, 2007 yılından bu yana İzmir’de gerçekleştirilmiş ve önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek proje ve yatırımları başta olmak üzere  İzmir’in bugüne kadar bu Bakanlıkların bütçesinden aldığı yatırım ve hizmet payları ile ülke genelinde kaçıncı sırada olduğunu İzmirliler adına öğrenmek istediğini belirterek, Yine yazılı soru önergelerinde İzmir’in  söz konusu Bakanlıkların 2012 Yılı Bütçesi’nden ne kadar alacağını ve bitecek projelerini de sordu.

Verdiği önergelerin neticesinde alacağı cevapların gerçek durumu göstereceğini ifade eden Tanrıkulu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada : “Sanıyorum bu cevaplardan sonra İzmirlilerimiz de kendileri için bugüne kadar yapılanları öğrenmiş olacaklardır.Bilindiği gibi İzmir 2002’den bu yana devlete 4 verip 1 almıştır. Ancak İzmir’in bundan daha fazlasını hak ettiğini hep dile getirmişizdir. 57’nci Hükümet döneminde İzmir devlet yatırımlarından % 2,5 pay alırken, bugün bu rakam %1,2’ye gerilemiştir. Tarafıma gönderilecek cevap ve rakamları da basın aracılığı ile İzmir’le paylaşacağım. Çünkü gelecek rakamları ve cevapları İzmirliler adına çok önemsiyorum.Artık İzmir için dürüst ve gerekli adil adımların atılma zamanı gelmiştir. İzmir siyaset değil, yatırım ve hizmet beklemektedir. İzmir’in marka şehir olması imkansız değildir. ” ifadelerine yer verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894