• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

MHP’den CHP’ye Tokat Gibi Cevap: “Bu Arızalı Zihniyetlere De Kongrelerini Kandil’de Yapmak Yaraşır”

MHP’den CHP’ye Tokat Gibi Cevap: “Bu Arızalı Zihniyetlere De Kongrelerini Kandil’de Yapmak Yaraşır”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) hedef alan açıklamalarına yanıt gecikmedi.

MHP’DEN CHP’YE TOKAT GİBİ CEVAP: “BU ARIZALI ZİHNİYETLERE DE KONGRELERİNİ KANDİL’DE YAPMAK YARAŞIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) hedef alan açıklamalarına yanıt gecikmedi. MHP’li Semih Yalçın,   CHP’li Böke’nin, “Bahçeli, parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir” sözlerine,  “Bu arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır” sözleriyle yanıt verdi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacağının açıklanması tartışmaları da beraberinde getirmişti. Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olmasına tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargı bağımsızlığını gölgeleyeceğini öne sürerek, törene katılmayacağını açıklamıştı. Öte yandan törene katılacağını açıklayan MHP Lideri Devlet Bahçeli ise  “Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi tür sakıncayı görüyorlar onu da anlamak zordur” diyerek, CHP’nin tutumunu eleştirmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu sözlerine tepki gösteren CHP’li Selin Sayek Böke de, “Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Bahçeli isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" açıklamasında bulundu.

KARAYILANLARI VE CEMİL BAYIKLARI DA ONUR KONUĞU! OLARAK DAVET EDEBİLİRLER

CHP’li Böke’nin bu sözleri ülkücü camiada çok sert tepkilere neden olurken,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın’dan tokat gibi bir cevap geldi. Böke’nin MHP’ye yönelik yaptığı açıklamaya, çok sert sözlerle karşılık veren MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, “Sayın Bahçeli’ye ‘Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir’ diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu! olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır” dedi.

KONTROLSÜZCE ZÜCCACİYE DÜKKÂNINA GİREN FİLDEN FARKSIZ

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin CHP’nin adli yıl açılış törenine dair tutumunu sorgulayan açıklamasının gayet seviyeli ve nazik bir üslupla yapıldığının altını çizen MHP’li Semih Yalçın, “Selin Sayek Böke’nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkânına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur” ifadesini kullandı.

REDDİYECİLİK VE İNKÂRCILIĞA BAŞLADILAR

CHP’nin tutumunu eleştiren MHP’li Yalçın, şöyle dedi: “Anlaşılan odur ki Türkiye’nin içinden geçtiği badireli günlerde oluşan millî mutabakat ve siyasi konsensüs havası, CHP’nin özürlü bünyesine fevkalade ağır gelmiş ve ana muhalefet partisi çok çabuk reddiyecilik ve inkârcılığa başlamıştır.”

TIYNETİNE VE FİKRİYATINA UYGUN

Farklı siyasi tutum ve görüşlere rağmen Türkiye’yi düze çıkarmak için ortak noktalarda birleşilmesinin millî bir yükümlülük olduğu gerçeğinin bütün toplum kesimlerinde teslim edildiği bir zaman diliminde CHP’nin yine tıynetine ve fikriyatına uygun bir tavır içine girdiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:  “CHP, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasındaki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü çabuk açık etmiş, millî meseleler söz konusu olunca ittifak eden geniş toplum kesimleriyle bir türlü dokusunun tutmayacağını bir kez daha ispatlamıştır.”

YENİKAPI’DA NE İŞİ VARDI?

CHP’nin  Yenikapı’daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katıldığını hatırlatan Yalçın, “CHP demek ki samimiyetsizdi” diyerek, şöyle sordu: “Madem Devlet Bahçeli, Erdoğan rejimine destek veriyordu, CHP’nin MHP ve milletle birlikte Yenikapı’da ne işi vardı?”

BAASÇI KAFAYI ANA MUHALEFET PARTİSİNE YAKIŞTIRMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

CHP’nin  artık bir yol ayrımına geldiğini sözlerine ekleyen Yalçın,  “Ana muhalefet partisi kararını vermelidir: Millî birlikten yana mı olmalıdır, ayrışmadan yana mı tutum takınmalıdır? CHP artık HDP ağzını terk etmeli, kendi özüne dönerek Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıkmalıdır. Eğer aksi düşünülüyorsa bundan böyle sayın Böke açıklamalarını Kandil’den yapmalıdır. Sayın Bahçeli’ye “Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir.” diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu! olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır. Sayın Devlet Bahçeli’yi Erdoğan rejimine destek vermekle suçlayan Baasçı kafayı ana muhalefet partisine yakıştırmakta zorluk çekiyoruz” dedi./Ege Basın Grubu

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894