• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İzmir 23 °C

Şifalı Mesirler Saçıma Hazır

Şifalı Mesirler Saçıma Hazır
Bu yıl 479. kez kutlanan Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nde Sultan Camii kubbe ve minarelerinden halka saçılacak olan yaklaşık 5 ton Mesir Macunu, okunan dualar eşliğinde paketlenerek, saçıma hazır hale getirildi.
ŞİFALI MESİRLER SAÇIMA HAZIR
 
Bu yıl 479. kez kutlanan Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nde Sultan Camii kubbe ve minarelerinden halka saçılacak olan yaklaşık 5 ton Mesir Macunu, okunan dualar eşliğinde paketlenerek, saçıma hazır hale getirildi. Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin Mesir Macunu İmalathanesinde gerçekleştirilen mesir duasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.
 
28 Mart 2019 Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden 479’ncu kez halka saçılacak olan 5 ton mesirin duası, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği'nin Mesir Macunu İmalathanesinde gerçekleştirildi. Mesir duasına Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Atilla Efendioğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Şifalı mesirleri paketleyen görevlilere kolaylıklar dileyen konuklar, daha sonra hep birlikte okunan mesir duasına eşlik etti. Mesir duasının okunmasının ardından imalathane içerisinde temsili bir mesir saçımı yapıldı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı ilk kez mesir heyecanı yaşayan Manisa Valisi Ahmet Deniz ve protokol üyelerine imalathaneyi gezdirdi ve mesirin aşamaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  
 
VALİ DENİZ, “HEYECANLIYIM”
Manisa Valisi Ahmet Deniz, mesir duasının okunmasının ardından basın mensuplarına bir açıklama da yaptı. Mesir festivalini ilk kez yaşayacak olmaktan mutluluk duyduğunu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Vali Deniz, “479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Manisa’mız açısından oldukça önemli bir organizasyon. Şimdi şifalı mesirlerin duasını okuduk. Rabbim mesir duamızı kabul etsin,  inşallah herkese şifa olsun. Bende ilk kez bu festivale katılacağım, bu yüzden heyecanlıyım. Pazar gününü heyecanla bekliyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu. 
 
MANİSA’MIZIN TANITIMI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de basın mensuplarına demeç verdi. Mesir festivalinin Manisa’nın tanıtımı ve bilinirliğini arttırması noktasında önemli rol oynadığını belirten Başkan Ergün, “479’uncu yılını kutladığımız Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimiz, hayırlı uğurlu olsun. Festivale her yıl yurt dışından kardeş şehirlerimiz, konsolosluklarımız, elçiliklerimiz, uluslararası halk oyunları grupları gibi yüzlerce grubu Manisa’mızda konuk ediyoruz. Manisa’nın tanınırlığı, turizmi noktasında çok önemli. Yüz binlere yaklaşan konukları bekliyoruz. Yapılan dualar eşliğinde, şifalı mesirlerin paketlemesine geçildi. İnşallah Pazar günü festivali tamamlamış olacağız. Manisa Valiliği başta olmak üzere, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’ne, Şehzadeler Belediyesi’ne, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne, Manisa Büyükşehir Belediyesi personellerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim, yeni yıllarda üzerine koyarak daha güzel festivalleri kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894