• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Türk Telekom İle Mobese Protokolü İmzalandı

Türk Telekom İle Mobese Protokolü İmzalandı
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / İzmir’de kent güvenliği çalışmaları Türk Telekom altyapısı ile desteklenecek. Türk
TÜRK TELEKOM İLE İZMİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA MOBESE PROTOKOLÜ İMZALANDI
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri /
İzmir’de kent güvenliği çalışmaları Türk Telekom altyapısı ile desteklenecek. Türk Telekom ile İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle İzmir ve ilçelerinde MOBESE sisteminin tüm alt yapısı Türk Telekom tarafından geliştirilecek. Mevcut MOBESE sistemindeki kamera sayısı artırılarak, coğrafi yaygınlık genişletilecek. İzmir genelinde 789 noktada yerleştirilecek hareketli ve sabit kameralarla şehir güvenliğinin artırılması planlanıyor.
 
Türk Telekom ve İzmir Emniyet Müdürlüğü arasında, İzmir ve ilçelerini kapsayan MOBESE sistemi altyapısı geliştirilme çalışmalarına yönelik protokol, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürü Timur Sevim’in katıldığı törenle imzalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) projesi ile İzmir ve ilçelerinde kent güvenliği en üst düzeye ulaşacak. 
 
Proje ile İzmir halkına daha güvenli bir şehir yaşamı sunacaklarının altını çizen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Ülkemizin güçlü iletişim devi Türk Telekom ile büyük bir projeye imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteğiyle yürütülen proje tamamlandığında İzmir MOBESE ağı daha da genişleyecek ve halkımız çok daha güvenli bir şehirde yaşayacak” dedi.
 
Türk Telekom Batı-I Bölge Müdürü Timur Sevim ise gerçekleştirecekleri projeyle İzmir kent güvenliğinde yeni bir sayfa açılacağını ifade ederek, “Türk Telekom olarak MOBESE çözümlerimizle suç oranlarını azaltacak güvenlik sistemlerine sahibiz. Fiber altyapı gücümüz ve akıllı şehir çözümlerimizle İzmir kent güvenliğine önemli bir destek sağlayacağız” dedi.
 
İZMİR’DE GÜVELİĞİN KAPSAMI TT İLE GENİŞLEYECEK
Türk Telekom altyapısı desteği ile hayata geçecek Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) projesinin İzmir ayağı ile şehirdeki mevcut MOBESE sistemindeki kamera sayısı artırılarak, coğrafi yaygınlık olarak daha kapsamlı hale getirilmesi sağlanacak. 
Proje çerçevesinde şehir güvenliği İzmir genelinde 789 noktada yerleştirilecek hareketli ve sabit kameralarla artırılacak. İzmir’in Narlıdere, Balçova, Karşıyaka, Çiğli, Güzelbahçe, Gaziemir, Buca, Konak, Karabağlar, Bornova, Bayraklı gibi merkez ilçelerinin yanı sıra Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Seferihisar, Urla, Ödemiş, Tire ve Torbalı gibi dış ilçelerini de kapsayan 11 merkez ilçede, 1759 sabit ve 150 adet hareketli kamerayla toplamda 1.909 kamera, 18 dış ilçede ise 751 sabit 97 hareketli kamera olmak üzere toplamda 848 kamerayla hizmet verecek.
 
İZMİR TRAFİĞİ BİNLERCE KAMERAYLA KONTROL EDİLECEK 
Sistem ayrıca MOBESE’nin önemli bir parçası olan Plaka Tanıma Sistemi sayesinde kayıp, çalıntı ve şüpheli araçların kontrolünü yapabilme yeteneğine de sahip olacak. Bu amaçla merkez ilçelerde 20 noktada 108 adet PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kamerası, dış ilçelerde ise 40 noktada 147 adet PTS kamerası konumlandırılacak. İzmir Emniyet Müdürlüğü, kent genelini izleme merkezleri üzerinden 7/24 izleyerek binlerce kameradan gelen görüntüler eşliğinde kent güvenliğine önemli bir katkı sağlayacak. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894