• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İzmir 7 °C

Uzay Me­rak­lı­la­rı­nın Tatil Ad­re­si Yine İzmir Ola­cak

Uzay Me­rak­lı­la­rı­nın Tatil Ad­re­si Yine İzmir Ola­cak
Prog­ram­la­rın­da ağır­la­dı­ğı bin­ler­ce öğ­ren­ci­ye uzay sev­gi­si­ni aşı­la­yan, Tür­ki­ye’nin ilk ve tek uzay kampı, Uzay Kampı Tür­ki­ye bu ya­rı­yıl ta­ti­lin­de de ço­cuk­la­ra özel “uzay ma­ce­ra­sı” prog­ram­la­rı ha­zır­la­dı.

Prog­ram­la­rın­da ağır­la­dı­ğı bin­ler­ce öğ­ren­ci­ye uzay sev­gi­si­ni aşı­la­yan, Tür­ki­ye’nin ilk ve tek uzay kampı, Uzay Kampı Tür­ki­ye bu ya­rı­yıl ta­ti­lin­de de ço­cuk­la­ra özel “uzay ma­ce­ra­sı” prog­ram­la­rı ha­zır­la­dı.

Açıl­dı­ğı 2000 yı­lın­dan bu yana 7- 15 yaş ara­sın­da­ki öğ­ren­ci­ler ve aile­le­ri için NASA’nın ast­ro­not eği­tim­le­rin­de kul­lan­dı­ğı araç­la­ra ben­ze­yen si­mü­la­tör­ler­le bir­bi­rin­den il­ginç ve eği­ti­ci ko­nak­la­ma­lı prog­ram­lar sunan kamp, yine ben­zer­siz bir tatil prog­ra­mı sun­mak için geri sa­yı­ma baş­la­dı. İzmir’de ku­ru­lu uzay tek­no­lo­ji­le­ri eği­ti­mi mer­ke­zi ya­rı­yıl ta­ti­li kap­sa­mın­da; 9-15 yaş arası öğ­ren­ci­ler için; 2 gün­lük Yıl­dız­lar ve Ge­ze­gen­ler Ma­ce­ra­sı, 5 gün­lük Uzay Yol­cu­la­rı ve Robot Ak­ti­vi­te­li Uzay Yol­cu­la­rı prog­ram­la­rı su­na­cak.

Ay’da Yü­rü­yüş, Sanal Uzay Uçuşu ve Daha Faz­la­sı
Ast­ro­not si­mü­la­tör­le­riy­le ver­di­ği eği­tim­ler­le uzay me­rak­lı­sı ço­cuk­la­rın göz­de­si olan kamp­ta te­les­kop­la gök­yü­zü göz­le­mi, Hur­ri­ca­ne 360 VR si­mü­la­tö­rün­de sanal ger­çek­lik de­ne­yi­mi, di­ji­tal yıl­dı­ze­vin­de ast­ro­no­mi ders­le­ri gibi bir çok et­kin­lik su­nu­lu­yor. Sanal ger­çek­lik göz­lü­ğü ile en­teg­re­li Ay’da yü­rü­yüş de­ne­yi­mi­nin de ya­şa­tıl­dı­ğı prog­ram­la­rın ka­tı­lım­cı­la­rı; takım ça­lış­ma­sı, zaman yö­ne­ti­mi gibi yet­kin­lik­le­ri­ni ge­liş­ti­re­cek­le­ri grup ça­lış­ma­la­rı­na da ka­tı­lı­yor­lar.
Uzay tek­no­lo­ji­le­ri­ne merak duyan, ço­cuk­la­rıy­la hayat boyu unu­ta­ma­ya­cak­la­rı ortak anı­lar edin­mek is­te­yen ebe­veyn­le­re özel içe­rik­ler de ha­zır­lan­dı. Ebe­veyn­le­rin 7-10 yaş arası ço­cuk­la­rıy­la be­ra­ber ka­tı­la­rak bir­lik­te­lik­le­ri­ni pe­kiş­ti­re­cek­le­ri 2 gün sü­re­li Aile-Ço­cuk Uzay Kampı prog­ra­mın­da; Dis­co­very Uzay Me­ki­ği ile sanal uzay uçuşu, si­mü­la­tör kul­la­nı­mı gibi takım ça­lış­ma­sı ge­rek­ti­ren et­kin­lik­ler yer alı­yor.


Gün­lük Zi­ya­ret­çi­le­re Özel Prog­ram
Ko­nak­la­ma­lı prog­ram­lar dı­şın­da sı­nır­lı kon­ten­jan­la açı­lan gün­lük ge­zi­le­re de ka­tı­la­rak Uzay Kampı Tür­ki­ye’yi zi­ya­ret etmek müm­kün. Aile­le­rin ço­cuk­la­rıy­la bir­lik­te ka­tı­la­bil­dik­le­ri Si­mü­la­tör­lü Aile Turu prog­ra­mın­da “uzay­da” bitki ye­tiş­tir­me, pla­ne­tar­yum­da ast­ro­no­mi dersi, “eğ­len­ce­li de­ney­ler­le bi­li­min temel kav­ram­la­rı” gibi et­kin­lik­ler su­nu­la­cak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894