• BIST 10740.28
  • Altın 2520.704
  • Dolar 32.1973
  • Euro 35.0038
  • İzmir 32 °C

Geleceğin Teknolojileri

Geleceğin  Teknolojileri
Siemens Kurumsal Teknolojiler Grubu'ndan Dr. Thomas Schwair’in, önümüzdeki 10-20 yıllık dönem içerisinde enerji, otomasyon, ulaşım, sağlık, bilişim ve iletişim alanlarında insan hayatını şekillendirecek yeni teknolojileri anlattığı toplantıda, Sieme

Siemens Kurumsal Teknolojiler Grubu'ndan Dr. Thomas Schwair’in, önümüzdeki 10-20 yıllık dönem içerisinde enerji, otomasyon, ulaşım, sağlık, bilişim ve iletişim alanlarında insan hayatını şekillendirecek yeni teknolojileri anlattığı toplantıda, Siemens’in bu alanlardaki yenilikçi çözümlerine yer verildi.

Siemens Geleceğin Teknolojileri toplantısında öne çıkan ve yakın gelecekte hayatın içine girmesi beklenen teknolojiler arasında;

* Vücuda yerleştirilen ve kan analizi yapabilen mikro çipler

* Navigasyon sistemi sayesinde en kısa yolu kullanarak hastaya ulaşabilen ambulanslar

* Değişen ses ve yüz rengine bağlı olarak izlenmesi gereken diyet konusunda tavsiyede bulunan taşınabilir elektronik cihazlar

* Birbirleriyle bilgi alışverişi yaparak trafiği azaltan otomobiller

* Kaynağında doğal gazı sentetik likit yakıta dönüştüren teknolojiler

* Silikon teknolojisi ve nanoteknoloji sayesinde iyice küçülen ve etkinleşen elektronik cihazlar

* Sadece şüpheli durumlarda güvenlik merkezine görüntü aktarımı yapan zeki kameralar ve yangın alarm sistemleri

yer aldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Siemens A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer İncecik Siemens’in Türkiye’de elektrik ve elektroteknikte bilgi ve teknoloji gerektiren tüm alanlarda çalıştığını ve müşterilerini daha kârlı kılacak çözümler ürettiğini söyledi. İncecik, “Çalışanlarımızın bilgi birikimi ve geliştirdikleri ileri teknolojili çözümler, müşterilerimizin güvenini taşımakta ve Siemens markasının arkasındaki gücü oluşturmaktadır. Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol, Enformasyon ve Telekomünikasyon, Enerji Üretimi ve Dağıtımı, Ulaşım, Tıp Çözümleri ve Aydınlatma konularında geleceğin teknolojilerini sizlerle paylaşmak ve ufkumuzu 10 yıl öteye açmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

Siemens, ‘Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu, keşfederek ona şekil vermektir’ felsefesiyle yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla, gelecekte ortaya çıkacak müşteri taleplerini ve ihtiyaç duyulacak teknolojileri şimdiden öngörmeyi amaçlıyor. 

RAKAMLARLA SİEMENS’DE AR-GE ÇALIŞMALARI

Ar-Ge çalışmalarına yılda 5.2 milyar Euro ayıran Siemens AG’nin, 150 Ar-Ge merkezinde 30 bini yazılımcı olmak üzere toplam 45 bin araştırmacı çalışıyor. 2005 yılında 8 bin yeni buluşa imza atan Siemens’in toplam 53 bin aktif patenti bulunuyor. Patent konusunda Avrupa’da ikinci sırada olan ve dünyada ilk on şirket arasında yer alan Siemens AG’nin global satışlarının %75’ini beş yaşın altındaki ürünler oluşturuyor.

Türkiye’de ise Siemens A.Ş, 2005 yılında 11 milyon dolar yatırdığı Ar-Ge çalışmalarına 2006’da 13 milyon dolar ayırmayı planlıyor. Toplam dört araştırma merkezi bulunan Siemens A.Ş. geçen yıl 173 olan araştırmacı sayısını bu yıl 250’ye çıkarmayı hedefliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894