• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Alaattin Yüksel Kaza Değil CİNAYET

Alaattin Yüksel Kaza Değil CİNAYET
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ İstanbul’da 10 İşçinin yaşamını yitirmesine neden olan Rezidans faciası, Mayıs ayında 301 Madencinin yaşamını kaybettiği faciadan sonra ülkemizdeki işçi güvenliği sorununu ve iş kazaları gerçeğini bir kez da
CHP’Lİ YÜKSEL: KAZA DEĞİL, CİNAYET!
 
 CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL: “YANDAŞLARI İÇİN BİR GECEDE YASA ÇIKARAN AKP, VAHŞİ EMEK SÖMÜRÜSÜNE TÜM ACIMASIZLIĞIYLA DEVAM EDİYOR.”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ İstanbul’da 10 İşçinin yaşamını yitirmesine neden olan Rezidans faciası, Mayıs ayında 301 Madencinin yaşamını kaybettiği faciadan sonra ülkemizdeki işçi güvenliği sorununu ve iş kazaları gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. 

KAZA DEĞİL, CİNAYET
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Yandaşları için bir gecede yasa çıkaran AKP, vahşi emek sömürüsüne tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Soma’da da Rezidansta da yaşananlar kaza değil, cinayettir. Emekçilerin, Halkın çocuklarının ölümünü seyretmekle yetinen hükümet, şimdi de acılı ailelerin üzerine tomaları sürecek kadar acımasız davranıyor.” Dedi.
 
İŞ CİNAYETLERİ DAHA NE KADAR SÜRECEK?
Türkiye’nin yıllardır iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada 3. sırada olduğunu söyleyen Yüksel, “AKP iktidarında, 2002-2013 yılları arasında toplam 13 bin 442 işçi hayatını kaybetti. 2014’de bu tablo daha da vahim bir hal aldı. Dokuz ayda bini aşkın işçimiz hayatını kaybetti. 301 Madencimizin yaşamını yitirdiği Soma Faciasının acıları sürerken bu kez AKP’nin rezidans furyasında 10 işçimizi kaybettik. Her yıl ortalama 1072 emekçi evladımız ‘iş kazası’ sonucunda hayatını kaybediyor. AKP’nin vicdansız emek sömürüsü daha ne kadar sürecek” dedi.
 
SORU ÖNERGESİNE NEDEN YANIT VERİLMEDİĞİ ANLAŞILDI! 
Ülkede Taşeron işçi sayısının 1.2 milyona, Çocuk işçi sayısının da 1 milyona ulaştığını ifade eden CHP’li Yüksel, iş kazalarına ve çalışma yaşamının durumuna ilişkin Şubat ayında verilen soru önergesine yanıt dahi verilmediğini söyledi. CHP’li Yüksel, “AKP, İşçi sağlığı ve İş güvenliğini önemsemeyen politikalarıyla bu ölümlere seyirci kalıyor. Bu konuda Şubat ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdik. Ama bugüne kadar bu önergeye yanıt dahi verilmedi. Türkiye’de bu konuda korkunç bir tablo olduğunu hepimiz biliyoruz. Bakanlığın cevap vermemesinin nedeni bu” dedi. 
 
ÖLÜMLER, AKP İLE İÇLİ DIŞLI HOLDİNGLERDE
CHP’li Yüksel, her gün yaklaşık 4 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin malül kaldığı çalışma ortamında güvenlikten bahsedilemeyeceğini belirterek “en temel hak olan yaşam hakkının korunması konusunda hükümet acilen adım atması gerekir. Ama AKP hükümeti 12 yıldır bu konuda 3 maymunu oynuyor. Rezidansları, AVM’leri kutsayan ama insan yaşamını değersizleştiren bir anlayışla ülke yönetilmez. Vahşi çalışma koşullarının ve ölümlerin, yoğunlukla AKP ile içli dışlı holdinglerin projelerinde yaşanması tesadüf değil. Hükümet üyeleri, Rezidans patronlarıyla ortak mı? Bu faciada, proje sahibi şirket kadar, projeyi belediye denetiminden kaçırarak TOKİ tarafından onaylanmasını sağlayan hükümet de baş sorumludur” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894