• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İzmir 26 °C

İzmir'e Yabancı Turist Lazım

İzmir'e Yabancı Turist Lazım
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, turizm sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi

İZMİR'E YABANCI TURİST LAZIM

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, turizm sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi.

Bayram tatili nedeniyle yaşanan yoğunluğa aldanılmaması gerektiğini ifade eden Tercan, şunları söyledi, “Bayramdan sonra bu yoğunluğu göremezsiniz. Eylül gibi de yerli turist tamamen elini ayağını çekecektir. Güzel İzmir, bunca değere rağmen yabancı turist fakiri olarak, eylül ayında turizm sezonunu bitirecektir. İZTAV'ın  yeni yönetim kuruluna, tanıtım adına İzmir'de neler yapılması gerektiğini, nereden başlanması gerektiğini ayrıntılı bir dosya hazırlayıp sunduk.

İzmir'e hava yolu ile gelen yabancı turist sayısını 2018 yılında 5.000.000/yıl turist yapmak için kardeş şehirlerle iletişimi sıklaştırıp arttırmak gerekiyor.  2016 yılında hem Türkiye, hem İzmir'imiz zor bir yıl geçiriyor. Kardeşlik zor günde belli olur, bu noktadan hareketle, İzmir Büyükşehir Belediyemizin hiç vakit kaybetmeden daha fazla turist gelmesini sağlamak adına kardeş şehir olduğu Başta Almanya'nın Bremen şehri, Danimarka'nın Odense şehri, İsrail in Tel Aviv Yafo şehri, Konak Belediyemizin kardeş şehir olduğu Almanya'nın Hamburg-Mitte ilçe belediyesi, Almanya'nın Bonn şehri, Amerika'nın Newyork eyaleti Brooklyn belediyesi ile hiç vakit kaybetmeden iletişimlerini hızlandırarak arttırması gerekmektedir. Turizm sektörü olarak bu hamleleri beklemekteyiz. Bu şehirlere gidip Road Showlar yapılmalı, bu şehirlerin yerel medyalarına İzmir'i tanıtıcı reklamlar verilmeli. Bu çalışmalar bir nebze olsun 2016 sezonunu kurtarmak için ve asıl önemlisi 2017 sezonunu çok daha iyi geçirmemize vesile olacaktır.

İzmir'i, yurtiçinde tanıtıcı faaliyetler yıl boyunca yeterince oluşmaktadır. Hedefimiz avrupalı turist olmalıdır. İhtiyacımız olan da budur. Turizm sektörü, İzmir esnafı, Kemeraltı esnafı, taksiciler, yurtdışı tanıtım çalışmaları ile gelecek turistti beklemektedir."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894